busskrasj (Foto: METRO)
busskrasj (Foto: METRO)

Her smeller bussen inn i toget

Dramatisk overvåkingsvideo av ulykkessjåfør som kjører på rødt lys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En buss krasjet mandag inn i en T-banevogn i sentrum av Houston i den amerikanske delstaten Texas. Nitten personer ble skadet i ulykken, men ingen av skadene skal være alvorlige.

Busselskapet har nå frigitt en overvåkingsvideo fra innsiden av bussen som viser hendelsen.

PÅKJØRT: Passasjerene på t-banevognen kjente det kraftige sammenstøtet, men ingen ble alvorlig skadet. Midt i bildet ser en en mann som står og holder et lite barn på armen. (Foto: METRO)
PÅKJØRT: Passasjerene på t-banevognen kjente det kraftige sammenstøtet, men ingen ble alvorlig skadet. Midt i bildet ser en en mann som står og holder et lite barn på armen. (Foto: METRO)

– Var det lyset grønt?

På videoen kan en se at den kvinnelige bussjåføren Debra Harrison blir kastet kraftig fram i sammenstøtet og holdt tilbake av setebeltet da bussen treffer togvognen.

– Var det lyset grønt?, ropte Harrison til passasjerene bak etter at hun har summet seg, ifølge ABC News.

Passasjerer kastet fram

Bussen kjørte i ca. 45 km/t da ulykken skjedde.

Et kamera som peker bakover i bussen viser at mange av passasjerene blir kastet framover da bussen treffer. På en video fra t-banevognen som ble truffet kan en se en mannlig passasjer som står og holder et lite barn mens bussen treffer.

De som ble skadet i ulykken satt i bussen og fikk lettere nakke- eller ryggskader.

Kjørte på rødt lys

En overvåkingsvideo fra en annen vinkel på bussen viser at bussjåfør Harrison kjørte på rødt lys da ulykken skjedde.

– Hun kjørte på rødt lys, bekrefter politisjef Tom Lambert overfor ABC News.

Etterforskere har kommet fram til at det hadde vært rødt lys ved veikrysset i over ti sekunder da ulykken skjedde. T-banevognen hadde et vertikalt signal som betyr klart.

Involvert i flere ulykker

Harrison, som har vært ansatt i busselskapet i ti år, har vært involvert i fem trafikkulykker siden 2007. Én av disse skal ha vært hennes skyld.

Sjåføren er nå suspendert fra jobben inntil etterforskningen er ferdig.

Ved samme veikryss skjedde det en tilsvarende ulykke forrige måned, og yrkessjåførenes fagforening har klaget på at krysset er uoversiktlig på grunn av trær som sperrer sikten.