OMSTRIDT 24 ÅRING: Mohyeldeen Mohammad advarte mot et nytt 11.september på norsk jord og forsvarer at homofile blir drept.  (Foto: Arne Kristiansen)
OMSTRIDT 24 ÅRING: Mohyeldeen Mohammad advarte mot et nytt 11.september på norsk jord og forsvarer at homofile blir drept. (Foto: Arne Kristiansen)

Mohyeldeen Mohammad utvist fra islamskole

Larvik-mannen er utvist fra universitetet i Medina i Saudi-Arabia og venter på å bli deportert hjem til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er utvist fra universitetet, fratatt passet og venter på deportering, skriver han i en e-post til VG Nett.

Politiske grunner

24-åringens advokat John Christian Elden opplyser at han er blitt orientert.

– Han har underrettet meg om at han er utvist fra universitetet fordi de anser ham som politisk aktiv. Det er ikke lov på den skolen å være politisk aktiv, sier Elden.

Mohammad opplyser at oppholdstillatelsen i Saudi-Arabia er blitt trukket tilbake som følge av at han ikke lenger får studere der. Dermed må han forlate landet.

Oppfordret til steining av homofile

24-åringen ble for et par uker siden kjent med at skoleledelsen hadde fått tilsendt en arabisk versjon av den omstridte talen han holdt i Oslo tidligere i år. Mohammad ble konfrontert av skoleledelsen om talen, samt om andre uttalelser han har hatt.

Han skapte sjokkbølger da han advarte mot terroranslag mot Norge under en karikaturdemonstrasjon på Universitetsplassen i Oslo i februar. Mohammad oppfordret også til dødsstraff av homofile ved steining.

Les mer: Forsvarer drap på homofile

(©NTB/TV 2)