Petter Northug jr. (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Petter Northug jr. (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Northug staket seg til 2.-plass

Petter Northug jr. brukte skøyteski under den klassiske langrennssprinten i Stockholm

24-åringen gikk uten festesmurning gjennom hele dagen, og nærmest mot alle odds gikk det bra helt til slutt. Nordtrønderen hadde bedre glid enn konkurrentene med sine skøyteski, men oppløpet ble naturlig nok langt for ham.

- Jeg tror nok en del ble overrasket da jeg stilte med skøyteski. Jeg angrer ikke, sier Northug til TV 2 Sporten.

Se intervju med Northug jr. i videovinduet øverst i saken

- Ikke samme giret som Jönsson og Krijukov
Der måtte han stake i den slake motbakken, mens konkurrentene kunne bruke diagonalteknikken med sine smurte ski.

Russeren Nikita Krijukov holdt så vidt Northug bak seg, men svenskenes bestemann Emil Jönsson måtte konstatere at han kom tåspissen bak Northug over målstreken rett ved det svenske slottet.

- Jeg vet at jeg er dårlig i diagonalspurt, og jeg har ikke det giret som Jönsson og Krijukov har i diagonal. Da må jeg bruke min styrke som er å angripe.

Northug har allerede vunnet totalcupen og distansecupen i verdenscupen. I sprintcupen kom han på 2.-plass bak Emil Jönsson.

Mange fans i Sverige
- Helt rått! Dette står det respekt av. Det var så vidt minusgrader her i Stockholm, og vanligvis er det på mildere føre at det kan lønne seg å bruke ski uten festesmurning i klassisksprinter, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Ingen andre nordmenn var i finalen.

Northug var spent på mottakelsen i Sverige, men han hadde ingenting å frykte.

- Den var veldig bra. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Det var mange som heiet på meg. I det siste har jeg fått mer fanpost fra Sverige enn Norge. Jeg har nok noen fans i nabolandet også. (TV 2 Sporten/©NTB)