Film: Lara Croft: Tomb Raider
Film: Lara Croft: Tomb Raider

Kan hun redde verden på 48 timer?

Den første filmatiseringen av Lara Croft, en av verdens mest populære videospill-figurer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eventyrfiguren Lara Croft (Angelina Jolie) elsker å samle antikviteter fra tempelruiner fra hele verden, og trosser alle farer for å finne dem. Hun er trent i nærkamp, våpenbruk og fremmede språk - og alt dette blir utført i tights.

Tikkende klokke

En natt finner hun en mystisk, tikkende klokke i en av de mange kartongene som hennes nå avdøde far tok med seg hjem fra en av sine arkeologiske utgravninger tyve år tidligere. Det viser seg at denne klokken er selve nøkkelen til å åpne både tid og rom, og kan forandre menneskehetens skjebne for alltid. Derfor er den også ettertraktet av den hemmelige organisasjonen «Illuminati».

Siste sjanse på 5000 år

De stjeler nøkkelen og nå har Lara 48 timer til ta den tilbake, for da vil alle planetene være på linje og skape en solformørkelse. Triangelens makt er da på sitt sterkeste, og er eneste sjansen før 5000 nye år et gått.

Nasjonalitet: Amerikansk
Sjanger: spenningsfilm
Skuespillere: Angelina Jolie, Jon Voight, Noah Taylor, Iain Glen, Daniel Craig, Christopher Barrie, Julian Rhind-Tutt, Leslie Phillips, Richard Johnson, Robert Phillips, Rachel Appleton, Henry Wyndham, David Y. Cheung, David K.S. Tse, Ayla Amiral, Stepahnie Burns, Ozzie Yue, Wai-Keat Lau, Carl Chase,
Regi: Simon West
Årstall: 2001
Aldersgrense: 15 år

Se «Lara Croft: Tomb Raider» på TV 2 Zebra fredag kl. 21.00.

Se også:

«Norske talenter» på TV 2 fredag kl. 20.00.

«Sirkus Sand» på TV 2 fredag kl 18 og kl. 19.30.