PÅ KRYKKER: David Beckham. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
PÅ KRYKKER: David Beckham. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)

- Beckham må med til VM som «cheerleader»

David Beckham skaper debatt i England. Les hva engelske kommentatorer skriver her!

London/Bergen (TV 2 Sporten): David Beckham har røket akillessenen og mister VM for England.

LES OGSÅ: Frykter Beckham er ferdig
LES OGSÅ: VM ryker for Beckham
LES OGSÅ: Beckham: - Jeg er veldig lei meg

LES OGSÅ: Capello vil ha med Beckham til VM - som motivator

Men landslagssjef Fabio Capello åpner for å ta med fotball-ikonet til troppen som en støttespiller for de yngre spillerne.

Det skaper reaksjoner i fotballgale England. Britiske aviskommentatorer er usikker på om AC Milan-stjernen noensinne vil komme tilbake på toppnivå - men er delvis enig i at spilleren med kanskje verdens beste høyrefot har noe å bidra med utenfor banen i England.

Dette skriver britiske aviskommentatorer om Beckhams fremtid og eventuelt deltakelse i VM:

Daily Mails Martin Samuel mener Capello bør ta med David Beckham til Sør-Afrika som «cheerleader»:

- Beckhams største verdi til Engand var som mentor, ambassadør og en pappaskikkelse som kunne slenge armen rundt skuldrene til de unge spillerne. Ta han med så han kan gjøre akkurat dét.

- Hans viktigste rolle i disse dager utspilte seg utenfor banen.

Samuel poengterer at Beckham ikke lenger er den spilleren han var:

- Selv hans berømte frisparkferdigheter er ikke lenger det de var. Cristiano Ronaldo har tatt over rollen som verdens frisparkspesialist. Tanken om at Beckham kunne komme innpå sent i andre omgang for å redde England fra 25 meter, ble mer og mer urealistisk. Når Capello sendte han på banen var det mer som en «match-killer» enn en «match-winner».

Sam Wallace i The Independent vurderer Beckhams status i engelsk fotball:

- En engelsk legende eller en mislykket jålebukk?

- Problemet som mange Beckham-hatere ofte møter, er at som menneske er vanskelig å mislike. Ikke er han kjapp i replikken eller full av liv og latter når han møter pressen, men Beckham er høflig, mild, and selv nå, klønete med ordstrømmen.

- For noen vil Beckham bli husket som mannen som reiste til tre VM-sluttspill og mislykkes i samtlige; en selvopptatt bløff som spilte sin beste fotball for 10 år siden. For majoriteten av Wembley -publikumet vil han imidlertid bli husket som en engelsk helt, som med sin lojalitet til «Three Lions» plasserer han helt der oppe med legendene som har representert landslaget.

- Desto mer han ble idolisert av noen, desto mer ble han mislikt av andre.

- Nå som landslagskarrieren endte så brått er det lite trolig at debatten om Beckhams betydning for England vil få et fornuftig utfall.

- Problemet som mange Beckham-hatere ofte møter, er at som menneske er vanskelig å mislike. Ikke er han kjapp i replikken eller full av liv og latter når han møter pressen, men Beckham er høflig, mild, and selv nå, klønete med ordstrømmen.

- Mot alle odds har han på en eller annen måte – selv med venner i Hollywood og barn med rare navn - blitt en slags folkets mann. Folk setter pris på hvordan han har fortsatt å kjempe, til tross for alder og dalende prestasjonskurve, for det som virker å være det viktigste for han: hans landslagsplass.

Se Beckham pådra seg skaden i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

399620

- I motsetning til engelsk fotball sine «bad boys», har han aldri blitt avbildet i beruset tilstand, testet positiv for dop eller banket opp noen.

- Likevel var det øyeblikk under hans landslagskarriere som det er utrolig at han kom unna med. Under Sven-Göran Erikssons tid vokste Beckhams innflytelse til ekstraordinære høyder. Han fikk de største hotellrommene og hadde en stor hånd i laguttak og taktikk. Under 2006-sluttspillet er et kjent at Beckham nektet å spille høyreback mot Ecuador. Og til tross for at Beckham scoret vinnermålet – hans siste for England – er det en kjensgjerning at han så ut som en spiller som i det hele tatt slet med å rettferdiggjøre en plass på laget.

- Beckhams oppførsel den sommeren (2006) bidro til oppfatningen om at hans innflytelse på landslaget hadde gått for langt og det var hovedgrunnen til at Steve McClaren holdt han utenfor i 11 måneder. Men landslagseksilet var nyttig for Beckham ; det fikk han til å akseptere en mindre fremtredene posisjon.

- FA vil neppe ha en mer berømt fotballspiller til sin disposisjon noensinne og kommer til å melke hans popularitet for alt det er verdt i 2018-kampen. På et eller annet tidspunkt vil det trolig bli et folkekrav om at Beckham skal ta over som landslagstrener. Og da kan man bare håpe at Beckham, og menneskene rundt han, forstår at det er utenfor hans kapasitet og evne.

Henry Winter i The Daily Telegraph sier:

- Skaden er en personlig katastrofe for Beckham, men ikke for England.

- I en tid for fart betyr alt og alternativene til Capello står på rekke og rad (Walcott, Lennon, Wright-Phillips, Milner, Johnson) er skaden katastrofal for Beckham.

- Fabio Capello, med sin glimrende dømmekraft, bør motstå jaget om at Beckham skal med til Sør-Afrika i en støttefunksjon rundt landslaget. Sirkuset rundt Beckham er altfor forstyrrende.

The Guardians Kevin McCarra deler Winters syn:

- Tapet av David Beckham gjør vondt, men mest for spilleren selv.

- Så sent som mot Egypt var det tydelig at Capello brydde seg lite om at Beckham skulle få sin 116. landskamp. Både James Milner og Shaun Wright-Phillips fikk innhopp på høyrekanten, mens Beckham forble på benken.

- Capello likte tydeligvis å ha Beckham i troppen, men argumentene for å beholde han i laget var tynnslitte.

- Så sent som mot Egypt var det tydelig at Capello brydde seg lite om at Beckham skulle få sin 116. landskamp. Både James Milner og Shaun Wright-Phillips fikk innhopp på høyrekanten, mens Beckham forble på benken.

- Med Theo Walcott og Aaron Lennon som nevneverdige kandidater til høyrekantrollen, ville Beckham hatt en nesten umulig oppgave med å kjempe seg inn i Sør-Afrika troppen på sportslig grunnlag.

- Hvis Capello skulle gitt han et sete på flyet, ville det i hovedsak vært på bakgrunn av hans innflytelse på yngre spillere.

- Men å ha Beckham hengende rundt landslaget i Sør-Afrika som en ikke-spillende ”olding”, passer dårlig med Capellos nesten fanatiske ideer om klarhet og autoritet. Derfor er det kanskje like greit for England å anse Beckham-tiden som et tilbakelagt kapittel.