Regjeringen utsetter bispestrid

De rødgrønne sliter med å bli enige om den nye sjefbispen skal ha kontor i Oslo eller Trondheim. Nå blir saken utsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen kommer ikke til å kjøre bispesaken gjennom statsråd før etter påske, bekrefter leder i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Marianne Aasen (Ap), overfor Adresseavisen.

– Aps stortingsgruppe rekker ikke å behandle denne saken denne uken. Dette er blitt en mer vanskelig og tilspisset sak enn det vi kunne se på forhånd, sier Aasen.

Og selv om Aps stortingsrepresentanter skulle rekke gruppebehandling neste uke, vil saken ikke være mulig å forberede slik at den kan gå i statsråd siste fredag før påske, slik regjeringen og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) hadde lagt opp til.

I sitt første innspill i regjeringskollegiet, innstilte kirkestatsråd Aasrud etter det Adresseavisen kjenner til på en Oslo-løsning.

Men ifølge avisen har flere statsråder engasjert seg i saken – på Nidaros og Trondheims side.

I Stortinget venter de to øvrige regjeringspartiene tålmodig på Arbeiderpartiet. I Senterpartiet er saken fullstendig avklart til fordel for en ledende biskop med kirkelig tilhørighet til Nidaros. I SV har man delt seg.

– Dette er ingen stor kampsak for oss, så vi har verken stemt eller gjort sterke konklusjoner i denne saken, sier SVs mann i KUF-komiteen, Aksel Hagen. SVs stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Snorre Valen, sier at han har argumentert sterkt for en løsning i Trondheim. (©NTB)