Northug
Northug

Millionlønn skal holde Northug på landslaget

Skiforbundet har bestemt seg for å gi Petter Northug en historisk millionlønn for å beholde ham på landslaget.

Åge Skinstad og sponsorsjef Bernt Halvard Olderskog loste i dag i havn de siste sponsoravtalene som sikrer Petter Northug en eventyrlig millionlønn for å bli værende på landslaget.

- Lønna vil komme tett opp mot én million kroner neste sesong. Tidligere har vi vært sikre på at vi hadde det beste sportslige opplegget, nå føler vi at landslaget også er det mest attraktive rent økonomisk for Petter, sier sportssjef Åge Skinstad til TV 2 Sporten.

- For min del betyr det ikke så mye, men det betyr sikkert mye for de som kommer bak og som er nye på landslaget, sier Petter Northug.

Se reportasje her:

400395

Trygghet
Det siste året har det vært flere spekulasjoner om Northug junior kommer til å forlate landslaget. Åge Skinstad føler seg nå sikker på at det ikke vil skje.

- Dette gir en trygghet både for oss og for Petter, sier Skinstad.

Den historiske superlønna til Northug, sikres gjennom en rekke nye sponsoravtaler. Kjell Inge Røkke og Aker signerte tidligere i vinter en hovedsponsoravtale med skiforbundet.

Petter Northug (Foto: Dmitry Lovetsky/AP)
Petter Northug (Foto: Dmitry Lovetsky/AP)

- I tilegg er det flere andre aktører som bidrar at vi får til dette. Lønna er bonusrelatert. Det vil si at den utøveren som gjør det best sportslig, og blir mest brukt av våre sponsorer, får mest i kompensasjon fra oss, forklarer Skinstad.

Se hele intervjuet med Åge Skinstad i videovinduet over!

Eventyrlig vekst
Sponsorsjef i skiforbundet, Bernt Halvard Olderskog, har gode dager på jobben.

- Fra inneværende sesong, og til neste år, så øker vi kundeinntektene fra våre sponsorer fra vel 20, til nesten 40 millioner kroner, sier Olderskog til TV2 Sporten.

- Hvor mye av æren skal Northug ha?

- Han skal ha mye av æren. Men samtidig har vi også flere profiler som leverer, som for eksempel Marit Bjørgen, Therese Johaug, og Øistein "Pølsa" Pettersen. Vi har et veldig attraktivt produkt, og vi har store begivenheter bak oss i form av OL. Og neste år er det VM på hjemmebane. I sum blir dette veldig attraktivt, og da må vi smi mens jernet er varmt.

Rettferdig
Åge Skinstad mener den nye superlønna til Northug er rettferdig overfor de andre på laget.

- Samtlige løpere er sikret rett i underkant av 200 000 i grunnlønn gjennom avtalen med Røkke. Resten er basert på bonuser. Så hvis andre begynner å prestere like bra som Northug, vil de nå opp i tilsvarende lønninger, sier Skinstad.

Han innrømmer at han aldri har sett maken til interesse rundt én utøver.

- Jeg har aldri opplevd maken til den interessen som er rundt Petter om dagen. Verken fra publikum, presse, eller sponsorer. Han er som en popstjerne å regne, smiler sportssjefen.