GIR RÅD: Per Benjaminsen og Stein Marius Warner(bak) i prat med Nærings  og handelsminister Trond Giske  før det første møtet i Norge 2020 gruppen hos Telenor  på Fornebu. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
GIR RÅD: Per Benjaminsen og Stein Marius Warner(bak) i prat med Nærings og handelsminister Trond Giske før det første møtet i Norge 2020 gruppen hos Telenor på Fornebu. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Giske samlet de unge og pengesterke

De er unge og mektige – og noen av dem ganske så rike. Nå skal de gi råd til Trond Giske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avkjølt champagne og en dæsj kaviar var det eneste som manglet da nyrike gründere og arvinger av større formuer var samlet til tirsdagens første møte i statsråd Trond Giskes næringslivsutvalg.

Fellesnevneren for utvalget som nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) har komponert, er yngre, ambisiøse ledere med erfaring fra ulike bransjer og bedrifter.

Rådgivere

– Dette utvalget skal ikke trekke konklusjoner og heller ikke lage politikk, men komme med innspill til hva Norge kan leve av i framtida, sa Giske på vei inn til utvalgets første møte i Telenor-senteret på Fornebu.

Giske har tatt mål av seg til etablere flere utvalg, blant annet ett med tillitsvalgte fra fagbevegelsen, men det første i den såkalte Norge 2020-gruppen var forbeholdt ledere med tyngde i norsk næringsliv.

Har tro på prosjektet

– Selvfølgelig kan dette bli spennende. Men det kan også bli litt for bredt og litt for vagt, men vi får se, sier Ole Robert Reitan. Trønderen mente at han kunne bidra med erfaringer fra næringslivet.

(NTB/TV 2)

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene (reporter: Christian Steffensen)

399902