Ekskona vitner i lommemannsaken

Ekskona til den tiltalte i lommemannsaken får vitne bak lukkede dører når intime detaljer fra samlivet deres skal belyses i retten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opprinnelig ville den fraskilte kvinnen bare forklare seg bak lukkede dører i Follo tingrett. Det sa imidlertid dommerne nei til i forrige uke. Retten kom til at det forelå klare argumenter for at 52-åringen må finne seg i at både presse og tilhørere sitter på tilskuerplassene i retten.

– Hun vil forklare seg om forhold som vanskelig kan sies å falle innenfor «privatlivets fred». Det kan her nevnes opplysninger knyttet til deres felles arbeidsplass, tiltaltes reisevirksomhet, herunder konkrete steder og datoer, og tiltaltes hobbyer, går det fram av kjennelsen.

Dersom utspørringen av ekskona skulle gå inn på temaer som berører privatlivets fred, blant annet spørsmål om seksualliv og forhold knyttet til parets barn, vil derimot dørene bli lukket for både presse og publikum.

Det er den tiltaltes forsvarer, advokat Gunhild Lærum, som har stevnet kvinnen for retten. Hun har protestert mot en deling av forklaringen med en del for åpne dører og en annen for lukkede. Hennes argument har vært at dørene bør lukkes på grunn av at de sensitive opplysningene flettes sammen med de mindre sensitive.

Dette synspunktet delte derimot ikke dommerne, som opprettholdt beslutningen om delvis åpne dører. (©NTB)