Drosjesvindler lover å komme til Norge for å sone

Hovedmannen i den store drosjesvindelsaken i Oslo, Mohammed Aslam, lover nå å komme tilbake til Norge for å sone fengselsstraffen etter to år på rømmen i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det inngått en avtale med Aslam om at han frivillig skal komme tilbake til Norge, opplyser politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Aslam ble for to år siden dømt til to års fengsel for drosjesvindel, men rømte til Pakistan før han skulle sone. Mannen som i Oslos drosjemiljø var kjent under navnet «Lille-Røkke» fordi han alltid gikk med store kontantbeløp på seg, har drevet et pengevekslingskontor i Punjab mens han har vært på rømmen.

Det er ikke første gang Aslam har inngått en avtale om å komme til Norge. Det samme skjedde i fjor uten at han dukket opp. Nå foreligger det imidlertid en kjennelse i Oslo tingrett om pågripelse og påfølgende etterlysning via Interpol.

– Kjennelsen er ikke iverksatt, fordi vi regner med at han kommer frivillig om kort tid. Han har lovet å komme tilbake for soning og avhør. Vi forholder oss til det, sier Brekke.

Aslam skal alene ha hatt en svart omsetning på omkring 100 millioner kroner i drosjesvindelsaken. Om han kommer tilbake til Norge kan han vente seg en ny og langt alvorligere tiltale enn sist. (©NTB)