Fares 2 (Foto: Peter Widing, © Memfis Film/sandrew metronome)
Fares 2 (Foto: Peter Widing, © Memfis Film/sandrew metronome)

Hyller sin egen far på film

Josef Fares er aktuell med ny film med sin egen far i hovedrollen

Leser aldri manus

Mange vil jobbe med Josef Fares (32) , men han synes at hans egen far er et naturtalent , selv om han aldri leser manus.

- Jeg tar det på direkten sier Jan Fares ( 62) og selv om mine medskuespillere sier kom og tren, sier jeg bare at jeg behøver ikke, forteller han på gebrokkent svensk .

- Det er det vi kaller selvtillit sier sønnen leende.

Den fødte hovedrolle

-Jeg har alltid vært sugen på å han farsan i en hovedrolle , og filmen "Fatter`n" er også delvis biografisk bygget rundt min far.

-Det er 70 prosent likhet mellom meg og Aziz i filmen forteller Jan Fares.

Fatter`n

Handlingen i filmen handler om tre arbeidskamerater , Aziz, Jørgen og Juan .

Jørgen mistenker at kona har et altfor godt øye til naboen, så han tenker ut drastiske ideer for å redde ekteskapet. Kvinnebedåreren Juan har ikke slike problemer, singel som han er. Men han er bekymret for sin aldrende labrador.

Aziz, derimot, har ikke en mørk tanke i verden. Han er også singel, men det plager ham ikke.

Hvordan kan en kvinne erstatte hans kjære hustru som døde altfor tidlig? Nei, han gleder seg over hverdagens rutiner og at han snart skal bli bestefar. Tror han.

- Jeg har alltid villet lage en film med fatter'n i hovedrollen, som en hyllest til ham og hans person. Han er utrolig fargerik, har et nærvær som få andre, og alle som møter fatter'n, blir glad i ham. Dessuten har han selvtillit ut over det vanlige. En venn pleier å si at om Sverige hadde hatt ti prosent av fatter'ns selvtillit, ville Sverige vært verdens ledende land.