Märtha Louise klager avis inn for PFU

Prinsesse Märtha Louise og Elisabet Samnøy klager Bergensavisen inn for Pressens Faglige Utvalg fordi en BA-journalist deltok på et kurs uten å si hvor hun jobbet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BA sendte i februar en journalist som deltaker på kurset «Møt din skytsengel» i Bergen. Journalisten oppga ikke yrket sitt for arrangørene eller de andre deltakerne på kurset.

– Dette var en hendelse i Bergen som det i ettertid ble en del oppstyr rundt. Vi har bestemt oss for å klage saken inn for PFU, sier prinsesse Märtha Louise til Adresseavisens nettutgave.

Sjefredaktør Anders Nyland i BA tar saken med ro. Han sier artiklene om engleskolen var nøye planlagt ut ifra presseetiske vurderinger. Han er ikke overrasket over at saken nå blir mat for PFU.

– Vi var i forkant av at saken sto på trykk i kontakt med dem i forbindelse med tilsvar. Vi fikk da forståelse av at de ikke likte artikkelen, og det ble nevnt at de ønsket å gå videre med saken. Da er det naturlig at den sendes til PFU, sier Nyland.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sekretær i PFU, vil ikke kommentere innholdet i klagen. Men han sier prinsessen er i sin fulle rett når hun klager inn en sak.

Han regner med at saken blir behandlet på PFUs siste møte før sommeren i juni. (©NTB)