Kronprinsparet til aluminiumsverk-åpning i Qatar

Åpningen av aluminiumsverket Qatalum i Qatar 12. april skjer med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit til stede. Kronprinsparet skal også besøke De forente arabiske emirater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedmålet med besøket er å styrke de bilaterale båndene mellom Norge, Qatar og De forente arabiske emirater, samt å videreutvikle det politiske og økonomiske forholdet, opplyser Utenriksdepartementet.

Besøket starter i Doha i Qatar 11. april med gallamiddag på kvelden. 12. april mottas kronprinsparet i audiens hos emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani. Deretter følger åpning av aluminiumsverket Qatalum, som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Hydro og Qatar Petroleum. Dagen avsluttes med besøk ved den norske skolen og Museum of Islamic Art.

Besøket i De forente arabiske emirater foregår 13. og 14. april. Den første dagen av besøket, i Abu Dhabi, holder kronprins Haakon foredrag på Zayed University, mens kronprinsesse Mette-Marit besøker Women's Union. Deretter vil kronprinsparet være til stede ved åpningen av næringslivsseminar. Dagen avsluttes med offisiell middag.

14. april åpner kronpris Haakon et næringslivsseminar i Dubai. Senere vil kronprinsparet besøke et verft hvor et skip med flere norske underleverandører er i ferd med å ferdigstilles. Så følger et besøk til Det norske Sjømannssenter i Dubai. Besøket i Dubai avsluttes med en middag i samarbeid med Innovasjon Norge. (©NTB) (©NTB)