– Skattesmell for en av tre pensjonister

Regjeringens forslag til nye skatteregler for pensjonister vil gi en av tre høyere skatt til neste år. Det viser beregninger Seniorsaken har foretatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er positivt at regjeringen går inn for en økning i de laveste pensjonene, men dette kan ikke finansieres av dem med høyere pensjon alene. Utgiftene bør fordeles på hele samfunnet og alle skattytere, sier informasjonssjef Dag Bredal i Seniorsaken til NTB.

Ved hjelp av pensjonseksperter har Bredal finregnet på forslaget fra finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) om endringer i skattereglene for pensjonister. Reglene skal tilpasses pensjonsreformen som trer i kraft fra nyttår, og forslaget er nå ute på høring.

– Regelendringen innebærer økt skatt for hver tredje pensjonist. Pensjonister med bruttopensjon på mellom 300.000 og 350.000 kroner vil få en skatteskjerpelse på 4.000 kroner årlig. De mest holdne pensjonistene vil måtte betale 10.000 kroner mer i skatt, sier Bredal.

De med lavest pensjon vil derimot kunne forvente skattelettelser på opptil 8.000 kroner i året med det nye systemet. (©NTB)