Netanyahu beklager og ber om ro

Regjeringen i Israel beklager at den varslet bygging av nye boliger for bosettere i Øst-Jerusalem mens USAs visepresident var på besøk. Statsminister Benjamin Netanyahu ber om ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Benjamin Netanyahu betegnet søndag tidspunktet for offentliggjøringen av byggeplanene som «beklagelig», men sa at kunngjøringen ble sendt ut «i beste hensikt». Forsvarsminister Ehud Barak kalte episoden «et uhell».

- Vi har lest dagens aviser og sett omtalen og analysene. Nå foreslår jeg at vi ikke mister besinnelsen, men roer oss ned, sa statsminister Netanyahu foran det ukentlige regjeringsmøtet i Jerusalem søndag.

- USAs vennskap er viktig både for sikkerheten og for utsiktene til fred i regionen. Dette vennskapet forplikter oss til å vise ansvar og gjensidig respekt, sa forsvarsminister Barak, som understreket at Israel ikke bevisst gikk inn for å krenke visepresident Joseph Biden.

Etter kunngjøringen kom Biden med en klar fordømmelse av Israel, noe som er en sjeldenhet på amerikansk hold. Israelske medier felte på sin side en knusende dom over regjeringens håndtering av saken. (©NTB)