Katt overlevde en time under panseret

Etter en kjøretur på rundt 25 km oppdaget samboerparet Silje Nordrevoll og Kjell Magne Veka en katt i motorrommet på bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mens vi kjørte hørte vi noen svake pipelyder. Jeg trodde det var radioen som sto svakt på, at lyden kom fra en annen bil eller at det var noe galt med bremsene. Jeg mistenkte også Kjell Magne for å sitte å lage tullelyder. Du tenker liksom ikke at det kan ligge en katt under panseret, sier Nordrevoll til bt.no.

Kjøreturen gikk fra Selsvik gård i ved Kalandsvatnet i Fana, via Krokeide, til Danmarks plass i Bergen sentrum.

Etter hvert ble lydene høyere.

– Det hørtes nesten ut som barneskrik, men vi skjønte etter hvert at det måtte være en katt. Jeg var sikker på at den måtte være delt i to så jeg orket ikke se da vi stoppet og åpnet panseret.

Men katten satt på motoren og hadde det fint. Den hadde ikke svidde hår en gang. Katten heter Kenny og holder til på gården hvor Nordrevoll og Veka bor. Nå er den trygt hjemme igjen og er ikke det minste redd for bilen.

– Katten må ha gått under bilen og hoppet opp i motoren derfra. Det er en skikkelig feit katt, så det er helt utrolig at den fikk plass der, sier Nordrevoll.

Veka har nå gitt katten tilnavnet Panser. (©NTB)