Colombia til valg på ny nasjonalforsamling

Velgerne i Colombia har gått til urnene for å velge nye medlemmer til landets skandalerammede nasjonalforsamling. Det konservative regjeringspartiet ventes å beholde flertallet i begge kamre i forsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valglokalene åpnet klokken 8 søndag morgen lokal tid og skulle stenge åtte timer senere. Rundt 29,8 millioner colombianere var registrert som stemmeberettigede, og de kunne velge mellom 2.539 kandidater til de 268 plassene i nasjonalforsamlingen.

Flere titall colombianske parlamentarikere har vært etterforsket for angivelige forbindelser med halvmilitære grupper, og tolv av dem er dømt. Colombia har i flere tiår vært rystet av blodig vold som ulike geriljagrupper og kokainkarteller står bak.

Landets president Alvaro Uribe har vært USA nærmeste allierte i Sør-Amerika i kampen mot narkotikahandelen. Han regnes også som en politisk motvekt mot den venstreorienterte statssjefen Hugo Chávez i nabolandet Venezuela.

Colombia skal 30. mai holde presidentvalg, der den tidligere forsvarsministeren Juan Manuel Santos er favoritt til å vinne. Santos har kalt Chávez og hans voksende innflytelse en trussel mot hele Sør-Amerika. (©NTB)