Marit Bjørgen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Nå gleder Gull-Bjørgen seg til «vaskeferie»

Det var en sliten Marit Bjørgen som avgjorde den helnorske duellen på tremila i Kollen.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Sammen med Kristin Steira og Theres Johaug, tapetserte Bjørgen pallen i rødt, hvitt, og blått på det første rennet i neste års VM-arena.

- Jeg var sliten mot slutten, og var ikke helt sikker på seier da Kristin tok meg igjen øverst i bakken på Gratishaugen. Men jeg følte jeg hadde god kontroll på oppløpet, sier Bjørgen, som tok sin tredje strake seier i verdenscupen.

Lagtempo
De andre jentene var likevel strålende fornøyde med pallplassene.

- Jeg hadde frysninger på ryggen gjennom hele siste runden. Det var en vanvittig stemning, og vi dro hverandre fram, sier Kristin Størmer Steira, til TV2 Sporten.

Også Therese Johaug var fornøyd med måten de tre gjennomførte løpet på.

- Det er perfekt når vi kan ligge sammen i front, og dra som et lag. Jeg og Kristin dro i bakkene, så lå Marit foran i det lettere terrenget. På den måten greide vi å holde tempoet oppe hele veien, slik at de andre ikke greide å ta oss igjen.

De norske jentene fikk luke etter ett av skibyttene. Og dro fra Charlotte Kalla, og Anna Haag, som ikke maktet å tette luka.

Vannlekkasje
Bjørgen innrømmer nå at det begynner å røyne på kreftene, etter et fantasi-OL, og en voldsom opptur i verdenscupen etter mesterskapet.

- Jeg kjenner at det begynner å gå litt på stumpene nå. Det skal bli godt med ferie, sier hun vel vitende om at det bare er en uke igjen av konkurransesesongen.

Hun føler seg så komfortabel med årets sesongopplegg, at hun kjører en blåkopi før VM-sesongen på hjemmebane i 2011.

- Jeg kommer nok til å ha nesten fullstendig treningsfri i april, sier hun.

- Og da reiser du på ferie?

- Nei, jeg tror faktisk jeg må bli hjemme. Vi har hatt vannlekkasje, så det er nok å gjøre. Det blir støvsuging og husvask, ler OL-dronningen.