- Kommisjonen står klar til å handle

Eurolandene fortsetter arbeidet, men er ikke enige om en krisepakke for Hellas, ifølge Kommisjonen, som er klar til å trå til dersom grekerne trenger det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Kommisjonen står klar til å handle dersom det blir nødvendig. Teknisk arbeid fortsetter og er ennå ikke ferdig. Alt annet er spekulasjoner, sier talsperson Jonathan Todd for Kommisjonen.

Britiske medier meldte lørdag at eurolandene snart har klar en krisepakke for Hellas. Redningspakken er verdt flere milliarder euro og gir Hellas tilgang på lån og garantier dersom landet ber om hjelp, ifølge BBC.

Hellas har foreløpig ikke bedt om hjelp til å løse den økonomiske krisen. Men landets budsjettunderskudd er fire ganger høyere enn det eurosamarbeidet tillater, og grekerne må gjennomføre en hestekur av økonomiske innstramninger for å komme på rett kjøl igjen.

Tyskland har hele tiden vært skeptiske til en redningsplan, og i Tyskland sier finansdepartementet at det «ikke er klar over at dette blir planlagt». Tyskerne viser til at Hellas ikke har bedt om hjelp, og at Berlin derfor regner med at de rydder opp selv.