Kvartetten fordømmer israelske byggeplaner

Midtøsten-kvartetten fordømte fredag de israelske planene om å bygge ytterligere 1.600 boliger på den okkuperte Vestbredden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppen, som består av EU, USA, Russland og FN, gjør det klart at ensidige tiltak som slike planer er, ikke vil kan aksepteres av det internasjonale samfunn.

«Kvartetten fastslår at ensidige tiltak fra begge parter ikke kan forutbestemme utfallet av forhandlinger, og ikke vil bli akseptert av det internasjonale samfunn,» heter det i en erklæring fra kvartetten.

Fredag kveld fulgte også utenriksminister Hillary Clinton opp med en svært kraftig fordømmelse av byggingen, som hun kalte et dypt negativt signal om hvordan Israel ser på vennskapet med USA.

Hun minnet statsminister Benjamin Netanyahu om alt USA gjør for å beskytte Israel mot fiendtlig innstilte naboer, og gjorde det klart at Israel nå må rydde opp i sitt forhold til USA.

I Jerusalem sperret israelsk politi av området rundt Al-Aqsa-moskeen i gamlebyen i Jerusalem for å hindre sinte palestinere i å demonstrere mot byggeplanene. (©NTB)