Daniel Berg Hestad (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Daniel Berg Hestad (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Berg Hestad: - Alltid deilig å ta Rosenborg

Søndags satser Molde-kapteinen på seier hjemme mot Rosenborg.

Se Molde - Rosenborg direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter søndag kl. 20.00.

Forrige sesong var Molde blant Tippeligaens aller mest underholdende lag. Molde-kaptein Daniel Berg Hestad (34) håper gladfotballen skal fortsette også denne sesongen.

- Vi skal spille positiv fotball som publikum liker, og forhåpentligvis vinne mange kamper - spesielt på hjemmebane, sier Berg Hestad til TV 2 Sporten.

- TV 2 Sporten tror Molde tar andreplassen. Hva synes du om det?

- Det er hyggelig å høre. Det har ikke alltid vært en selvfølge, men med tanke på at fjoråret var bra og vi har ikke mistet så mange er jeg ikke overrasket over at vi blir tippet så høyt, sier Berg Hestad, før han legger til:

- Men det kommer til å bli jevnt.

Skryter av Fall
José Mota og Mame Biram Diouf har forsvunnet før denne sesongen, men Molde ser ut til å ha hentet solide erstattere i Baye Djibi Fall og Björn Runström.

Ellers er det stor kontinuitet både på trenersiden og spillersiden i Molde. Ja, det virker harmonisk i «Rosenes by».

- Vi har en bra tropp og spillere som greier å utfylle hverandre, så det er ikke mye stridigheter. Men det er vel en sammenheng der. Harmoni går ofte hånd i hånd med suksess, påpeker Berg Hestad.

Han skryter også av nyervervelsen Baye Djibi Fall.

- Han har en bra CV, og har vært toppscorer i to klubber i Danmark så han vet hvor målet står. Han er en targetspiss, som en flink med en mann i ryggen. Men han må spilles god, og er en annen type spiss en Mame Biram. Han er avhengig av at vi mater baller til ham inne i boksen, sier Berg Hestad.

TV 2 Play: Blir bedre kjent med Baye Djibi Fall

- Må vite hva som gjorde oss gode i fjor
På søndag braker det løs for alvor, når Molde tar imot regjerende seriemester Rosenborg på Aker Stadion. Berg Hestad synes imidlertid tippeligastarten kommer i tidligste laget.

- Det er veldig tidlig. Jeg føler meg ikke helt i seriestartmodus når jeg ser ut av vinduet, sier Berg Hestad.

Men det er ingen grunn til å frykte at det skal gå på motivasjonen løs for 34-åringen. Han gleder seg til å trå til mot Rosenborg.

- Det er alltid spennende med serieåpning, og ekstra spennende når det er mot Rosenborg. Det kommer til å bli en jevn kamp, og kanskje ikke særlig velspilt. Det blir mye kriging og små marginer, sier Berg Hestad.

Rosenborg-trener Erik Hamrén sier til TV 2 Sporten at han ser på Molde som en gullkandidat. Berg Hestad synes ikke det er så rart.

- Det er naturlig å nevne oss i forhold til kjøp og salg, og i forhold til det vi gjorde i fjor, og så må vi vite hva som gjorde oss gode i fjor, sier Berg Hestad.

- Alltid deilig å ta Rosenborg
Favorittstempelet skyver han imidlertid over på trønderne.

- Rosenborg er favoritter, helt klart, men det er en del lag bak dem som banker på døren. Men når du har 30 serieomganger favoriserer det ofte de beste lagene med de største stallene.

- Men det haddde vært deilig å ta RBK-skalpen?

- Det er alltid deilig å ta Rosenborg, men vi har vunnet altfor få hjemmekamper mot dem. Vi har ikke slått dem hjemme i serien siden 2005, så nå er det på tid. Søndag satser vi på å slå dem, sier Molde-kapteinen.