JUBLET I SUPERFINALEN: Fredrik Winsnes var arkitekten bak Rosenborgs 3 0 mål. 34 åringen mener Rosenborg må leve med det store favorittstempelet klubben har fått etter den fantastiske fjorårssesongen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
JUBLET I SUPERFINALEN: Fredrik Winsnes var arkitekten bak Rosenborgs 3 0 mål. 34 åringen mener Rosenborg må leve med det store favorittstempelet klubben har fått etter den fantastiske fjorårssesongen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Winsnes: - Vi må leve med favorittstempelet

Fredrik Winsnes (34) satser på å krone comebacket i RBK-trøya med seriegull og europacupspill.

Se Molde - Rosenborg direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter søndag kl. 20.00.

Forventningene til Rosenborg er skyhøye denne sesongen. En av de som må innfri for at trønderne skal leve opp til dem er ”nykommer” Fredrik Winsnes.

34-åringen forlot Rosenborg etter 2005-sesongen, men returnerte i Winter etter gode opphold i Aalborg og Strømsgodset.

- Må leve med favorittstempelet
Winsnes legger ikke skjul på at han håper Rosenborg følger opp fjorårssesongen, men midtbanespilleren ser også på europacupen som et stort mål i 2010.

- Jeg har forventninger om å være med å kjempe høyt opp på tabellen og forhåpentligvis klare å vinne som i fjor. Og så håper jeg å at vi klarer å komme oss inn i europacupen, det hadde vært gjevt, sier Winsnes, som peker på flere grunner til at europacup er viktig:

- Det har jo både med målsettingen til klubben og at det er en kilde til inntekter. Det er positivt for klubben å komme seg inn i europacupen. Man skal ikke gjøre seg avhengig av det, men det er en veldig bonus. Og det gjør jo også at klubben blir attraktiv for spillere som man kan hente, og det har en positiv effekt for dem som er i klubben,

At TV 2 Sportens fotballekspert Petter Myhre tipper en ny gullmedalje mener Winsnes var forventet.

- Ja, vi må vel leve med favorittstempelet når Rosenborg vant serien såpass så klart i fjor. Vi har noen spillere i avgang, men også fått inn en del. Det er ikke så mye som har endret seg, sier Winsnes.

- Har flere unge og lovende spillere
Han synes det er vanskelig å sammenligne denne Rosenborg-utgaven, med utgaver fra tidligere i hans karriere.

- Det er nesten bare nye siden den gang, så det er vanskelig å si. Med andre personer blir det annerledes bare av den grunn. Og så har vi kanskje flere unge og lovende spillere enn vi hadde sist. Vi har noen som er ordentlig gamle og noe som ordentlig unge, og færre midt i mellom. Det var flere spillere fra midten av 20-årene og oppover før, og det er vel en del av en ungdomstrend som du også ser ellers i Norge. Men ellers så ser det likt ut og det er mange av de samme som er ansatt her, sier Winsnes.

- Har Rosenborg blitt bedre til å satse på unge spillere?

- Jeg har alltid vært av den oppfatning av at Rosenborg satser på unge spillere om det er naturlig, og de er god nok, sier Winsnes.

Og gode nok er Rosenborg-ungguttene mener Winsnes.

- De har potensial til å spille mange kamper denne sesongen, og det gjør at vi har et bra mangfold i troppen. De unge spillernes entusiasme til å spille smitter, og vi lærer mye av hverandre. Jeg er ikke den samme spilleren som da jeg var 21 år, og ungguttene våre minner om hvordan det var før, sier 34-åringen.

Tror ikke trenersituasjonen påvirker - ennå
Winsnes tror ikke spillerne vier tankene sine til at det fremdeles ikke er avklart hvem som skal overta treneransvaret når Erik Hamrén gir seg på sensommeren.

- Jeg får ikke inntrykk av at vi er så langt frem i hodet. Det blir heller mer når det nærmer seg, men da vil man ha et klart bilde av hvordan serien utvikler seg, sier Winsnes, og legger til at spillerne er nødt til å holde fokus i en klubb som Rosenborg.

- Fokuset vårt er å gjøre det så bra at man er på laget fra kamp til kamp.

Forstår ikke Molde-rivaliseringen
Søndag sparkes Rosenborgs sesong i gang på Aker Stadion, mot serie- og cuptoer Molde.

- Det er en så tøff serieåpning som det går an å få. Det blir noe å bryne seg på fra børjan av, og det er bra, sier Winsnes.

Han innrømmer at det er en spesiell ramme rundt kampene mot Molde, mens selv har han aldri helt skjønt rivaliseringen mellom lagene.

- Jeg har aldri forstått det der. Det skal ikke være noen grunn til at det er noe ekstra ved den kampen. Det er 30 mil unna, omtrent den lengste avstanden mellom noen av lagene i Danmark. Det er ikke noen historie som skulle tilsi rivalisering, det virker litt konstruert. Men det er alltid artig å spille mot Molde, de pleier som regel å spille god fotball og har gode spillere. Som du sa så var det mye kniving på 90-tallet, men jeg så på det som noe positivt den gang, og vi klarte også å kvalifisere oss til Champions League samtidig. Rivaliseringen er positiv, men det er ingen grunn til at det skal være hat selv om rivaliseringen gjør det til noe ekstra, og kampen går på tv og det er flere tilreisende. Jeg skjønner ikke helt hva det er, men det er artige kamper, sier Winsnes.