Erik Hamrén (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Erik Hamrén (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Hamrén: - Molde kan være med å slåss om gullet

Se Molde - Rosenborg direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter søndag kl. 20.00.

TV 2 Sportens tabelltipper Petter Myhre tipper Rosenborg på topp og nok en sølvmedalje til Molde i årets tabelltips. Rosenborg-trener Erik Hamrén er mottar budskapet med ro.

- Det var vi i fjor også. Da var vi stort sett tippet først av alle trenere og eksperter, til tross for at vi hadde kommet på femteplass to år på rad. Du må regne med det om du skal spille for, eller være trener i, Rosenborg, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

Les også: Tippeligatipset 2010 - Nummer en: Rosenborg
Les også: Tippeligatipset 2010 - Nummer to: Molde

- Går vel til helvete...
Molde-trener Kjell Jonevrets svar er derimot i den andre skalaen.

- Oj, da går det vel til helvete... I fjor var vi tippet på 12. plass, og ekspertene pleier jo å ha det «jobbigt» med sine tips, spøker Jonevret, og legger til:

- Det er fem, seks, sju lag der som kan gjøre det godt. Rosenborg, Brann, Vålerenga og Viking. Og Odd skal vi heller ikke glemme. Det kommer til å bli jevnt, men det er trivelig at folk har tro på oss, sier Jonevret.

Men selv om en del Molde-spillere tror på gull er treneren litt mer forsiktig når det blir snakk om klubbens målsetting.

- Det er å fortsette på det vi har jobbet med. Dette er det fjerde året med de samme trenerne og det samme laget. Vi har utviklet oss og blitt bedre og bedre, men vi tenker ikke tabellplassering. Det prater vi veldig lite om, men vi vil spille like bra fotball som i fjor. Og så gjelder det å ha litt hell og å slippe mange skader. Laget ser bra ut, sier Jonevret.

- Molde kan være med å slåss om gullet
Allerede i første serierunde møter hans Molde gullfavoritt Rosenborg til det som kommer til å bli en tøff batalje på Aker Stadion.

Knalltøff, skal man tro Rosenborg-trener Erik Hamrén.

- Ja, jeg tror de kan være med å slåss om gullet, sier Hamrén.

- Du frykter dem?

- Frykter skal jeg ikke si, men jeg forventer at de er med. De var bra i fjor og ble nummer to i, og de ser bra ut også i år, sier Rosenborg-treneren.

Og Hamrén vet hva han snakker om. En av nykommerne det er knyttet størst forventninger til i Molde er Baye Djibi Fall. Hamrén kjenner måltyven fra da han var Aalborg-trener.

- De er dyktige, og fremfor alt Baye Djibi Fall, som jeg så da jeg var i Danmark, sier Hamrén om Molde-nykommerne Fall og Björn Runström.

TV 2 Play: Bli bedre kjent med Baye Djibi Fall

- Han er veldig dyktig når han er i form, sier Hamrén.

Håper på ny Diouf-suksess
Jonevret har også forventninger til sine nye angripere.

- Vi har mistet begge våre målscorere, og det er klart at det ikke er enkelt å følge dem. Vi må kanskje spille litt annerledes, men vi har forhåpninger til de vi har hentet inn, sier Jonevret, som likevel påpeker at det kan bli tøft å følge Mame Biram Diouf:

- Mame Biram gjør mål på Old Trafford nå.

Men i tillegg til nykommerne Baye Djibi Fall og Björn Runström har Jonevret også forhåpninger til et annet blad Diouf.

- Jeg har forhåpninger om at Pape (Pate Diouf) også kan utvikle seg og ta et steg til denne sesongen.

Rosenborg kritikerne har gjerne ett ankepunkt mot trondheimsklubben denne sesongen, og det er at det fremdeles er uklart hvem som trener laget i høst.

- Vi er på rett vei
Hamrén tror imidlertid ikke at spillerne lar seg påvirke.

- Det tror jeg ikke. Vi fokuserer på nuet, sier han.

- Blir «attityden» ekstra viktig i år?

- Det handler om det, og så langt synes jeg vi har vist det. Vi hadde litt problemer i de første treningskampene, men de siste treningskampene og superfinalen viser at vi er på rett vei, sier Hamrén.