GA UTBYTTE: Styreleder Even Nordstrøm og resten av styret i TV 2 innstilte at eierne skal få ta ut 140 millioner kroner i utbytte fra kriseåret. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
GA UTBYTTE: Styreleder Even Nordstrøm og resten av styret i TV 2 innstilte at eierne skal få ta ut 140 millioner kroner i utbytte fra kriseåret. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

TV 2-eiere tar ut 140 millioner kroner

Det er nesten det samme som fjorårets kutt i kanalen. – Jeg er helt rystet, sier klubbleder Baard Zakariassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i TV 2 innstilte på styremøtet torsdag at det tas ut 140 millioner kroner i konsernbidrag fra selskapet.

Forslaget kommer under ett år etter en sparepakke i kanalen på nesten samme beløp.

– TV 2 har en solid egenkapital og god likviditet, og dette er ikke et spesielt høyt konsernbidrag, sier styreleder Even Nordstrøm til NTB.

Han understreker at utbetalingen ikke vil gå ut over TV 2s handlefrihet til å utvikle kanalen videre.

– Hårreisende

Baard Zakariassen (Foto: Lars Barth-Heyerdahl)
Baard Zakariassen (Foto: Lars Barth-Heyerdahl)
Beskjeden setter sinnene i kok i journalistklubben i TV 2.

– Vi føler oss lurt, sier leder for Klubb2 Baard Zakariassen til tv2nyhetene.no.

– De tar ut nesten like mye som det vi sparte i fjor. Alle de ansatte har bidratt ved å jobbe hardere og raskere, og så får vi det her, sier en meget opprørt klubbleder.

I fjor vedtok styret å kutte 150 millioner kroner, noe som førte til at 130 faste stillinger ble fjernet. Alle ansatte i TV 2 akseptert også et nulloppgjør i 2009.

– Jeg blir veldig provosert. Vi har hele tida holdt en ansvarlig linje, og akseptert at bedriften har vært i en vanskelig situasjon. Når eierne da viser så elendig gangsyn... jeg er helt rystet, sier Zakariassen.

Utbyttet blir hovedsak i klubbstyrets møte førstkommende onsdag.

– Umusikalsk

Nestleder i Klubb2, Terje Dalen, sitter som én av tre ansatterepresentanter i styret. Alle tre stemte nei til forslaget på torsdagens møte.

– Jeg syns det er på grensen til det umoralske, og det er sterkt umusikalsk på bakgrunn av det som skjedde i TV 2 i året som gikk. Svært mange måtte forlate TV 2, og de som er igjen har fått økt press. På den bakgrunn syns jeg ikke det går an å forsvare dette, sier Dalen.

– Jeg har ikke stemt imot utbytte før, fordi jeg mener at det er flott at TV 2 kan drive så godt at det er god butikk for eierne. Så langt har eierne kvittert ut utbytte på overkant av en milliard kroner gjennom en periode på rundt 15 år. Det viser at TV 2 har vært en svært god butikk. De har tjent godt på oss, fortsetter Dalen.

Vedtas i mai

Det formelle vedtaket om konsernbidrag skal gjøres på generalforsamlingen i mai. Styreleder Nordstrøm berømmer både ansatte, ledelse og eiere for deres bidrag til dette arbeidet.

– Uten et godt samspill fungerer ikke sånne prosesser, men vi fikk det til, sier styrelederen.

– Klubb2 føler seg lurt. Hva tenker du om det, Even Nordstrøm?

– Jeg har ingen kommentar til det. Gjennom prosessene som har vært har jeg vanskelig for å forstå det utsagnet, svarer Nordstrøm til TV 2s internavis.

Even Nordstrøm sitter i TV 2-styret på vegne av A-pressen, hvor han er konsernsjef. A-pressen eier halve TV 2 gjennom holdingselskapet AETV. Danske Egmont eier den andre halvparten. (©NTB/TV 2)