Mohammed Abdellaoue (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Mohammed Abdellaoue (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Tippeligatipset 2010 - nummer fire: Vålerenga

- Moa kan bli den målgarantisten VIF har savnet, mener Petter Myhre.

Se TV 2 Sportens Vålerenga-tips i videovinduet over!

nor_valerenga_314_logo_1251098213802
nor_valerenga_314_logo_1251098213802

Vårt tips til plass nr. 4: Vålerenga
Plassering i 2009: 7
Stadion: Ullevaal Stadion (Kapasitet på 25 572)
Trener: Martin Andresen (siden 2008)
Toppscorer i 2009: Bengt Sæternes (11 mål)
Supporterklubb: Klanen
Egen målsetting: Ikke noe klar målsetting om en tabellplass, men håper å være blant de fem beste
Meritter: Seriemester 1965, 1981, 1983, 1984 og 2005. Cupmester 1980, 1997, 2002 og 2008.
Fakta om byen: Oslo er Norges hovedstad og største by, og har 586 860 innbyggere. Oslo er, som eneste norske kommune, også et fylke.

Les også: Martin Andresen stoler på ungguttene

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Petter Myhres vurdering av lagdelene:
Keeper:
Lars Hirschfeld det naturlige førstevalget og en god erstatter for Troy Perkins. I utgangspunktet en jevn kamp mellom Gudmund Taksdal Kongshavn og Frode Larsen om andrekeeperplassen, men sistnevnte har vært lenge borte med sykdom.

Forsvar: To duellsterke midtstoppere i Birger Madsen og Andre Muri, mens signeringen av Andreas Nordvik gir VIF andre ferdigheter i form av én mot én langs bakken og bedre ballbehandling offensivt. Nordvik kan også brukes som back. Amin Nouri sannsynlig høyreback etter sitt gjennombrudd i fjor, mens Kristian Brix og Freddy dos Santos kjemper om venstrebackplassen.

Midtbane: «Doffen», Fellah og Sing utgjør antakelig den sentrale midtbanen fra start. Stor løpskraft i Doffen og Singh, artisteri og kreativitet hos Fellah. Lars Iver Strand og Bojan Zajic fullgode erstattere hvor sistnevnte også kan brukes på kanten.

Angrep: Komplementære ferdigheter i angrepsrekka med farten til Shelton, hodespill og targetferdighetene til Sæternes, bevegeligheten og kreativiteten til Moa og én mot én ferdighetene til Berre. Alle fire kapable til å score mellom 5 og 10 mål. Har i tillegg god backup i Mos og Dawda Leigh

Se hele spillertroppen til Vålerenga i altomfotball.no.

Petter Myhres tre profiler:

Mohammed Fellah (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Mohammed Fellah (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

1) Mohammed Fellah: Debuterte høsten 2006, og har vært gjennom et og et halvt år med skader før fjorårssesongen. Er nå tilbake for fullt og har det lille ekstra. Godt skudd og meget god og kreativ i rommet foran backfireren til motstanderen.

Mohammed Abdellaoue (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Mohammed Abdellaoue (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

2) Moa: En hit i 2008, skadeforfulgt i 2009. Kan bli den målgarantisten VIF har savnet. Veldig bevegelig, god avslutter med begge bein.

Lars Hirschfeld
Lars Hirschfeld
3) Lars Hirschfeld: Må bli en matchvinner for VIF som slapp inn 50 mål i 2009 hvis VIF skal kjempe om medalje. Viste i RBK at han holder topp tippeliganivå og har skaffet seg verdifull erfaring etter det.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX

Vurderinger fra klubben:
Martin Andresen, trener:

- Vi har ikke noe klar målsetting om en tabellplass, men vi håper å være blant de fem beste. Det skal vi være godt fornøyd med tanke på at vi har såpass ungt lag, og at vi har mange sentrale spillere på laget som er såpass unge. Om man regner med Jarl-André Storbæk som landslagsspiller har vi mistet fire landslagsspillere det siste året, som vi har erstattet med spillere fra egen stall.

Harmeet Singh:
- Det blir jo sånn i år at vi må ta litt mer tak nå som han (Martin Andresen) er manager, siden jeg skal styre midtbanen. Rollen er egentlig den samme (som Andresen hadde), men jeg skal gjøre det på min måte.

Espen Knutsen, talsmann for Klanen:
- For oss supporterne er det bare ett mål. Det er å vinne. Man kan ikke ha et mål om ikke vinne. Vi vil ha gull.

Spillere inn: Lars Iver Strand (Tromsø, tilbake fra lån), Lars Hirschfeld (Energie Cottbus), Frode Larsen (Moss, tilbake fra lån), Aidar Hadnan (Skeid, tilbake fra lån), Andreas Nordvik (Rosenborg).

Spillere ut: Martin Andresen (lagt opp), Mario Martinez (Anderlecht), Øyvind Bolthof (usikkert), Troy Perkins (DC United), Fredrik Carlsen (på utlån til Aalesund), Jarl André Storbæk (Panetolikos), Erik Hagen (Hønefoss).

Sjekk alle TV 2 Sportens tabelltips:
3. ..?
4. Vålerenga
5. Odd
6. Viking
7. Brann
8. Lillestrøm
9. Tromsø
10. Start
11. Aalesund
12. Strømsgodset
13. Hønefoss
14. Sandefjord
15. Haugesund
16. Kongsvinger