PS avgift oblat (Foto: Scanpix)
PS avgift oblat (Foto: Scanpix)

Vet du hvor mye du skal betale i årsavgift?

Beløpene varierer. Dobbeltsjekk regningen - ellers betaler du kanskje for mye.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Herman K spør:

Hallo har et spørsmål om årsavgiften i år. Vi har to biler i familien, begge går på diesel. En 2001 Golf TDI og familiebilen som er en to år gammel Mondeo med 2 liter diesel. Det jeg ikke forstår er hvorfor vi har fått regning på forskjellige beløp på disse to. Attpåtil er det gamle-Golfen som er dyrest.

Det henger vel ikke helt i hop? Litt usikker på om jeg skal klage for kanskje skal jeg egentlig betale det høyeste beløpet for begge? Beløpene er henholdsvis 2790 og 3245 kroner og Golfen har altså fått den største regningen. Kan du fortelle hva som er rett her?

Benny svarer:

Hei Herman. Skjønner godt at dette kan virke forvirrende, ja! Her er vår kjære venn Staten ute med noen av triksene sine igjen. Noen har nemlig funnet ut at dieselbiler som ikke har partikkelfilter skal ha høyere årsavgift enn bilene som har dette montert. Din gamle Golf har neppe dette - mens Mondeoen har det.

Begrunnelsen er naturligvis miljøhensyn - og da spiller det ikke noen rolle om Golfen både er eldre og kanskje brukes mye mindre enn Mondeoen. Du må betale mer i årsavgift for den uansett!

Dette minner meg forresten på at det også i år har gått ut mange regninger med feil beløp. Dvs mange bileiere som har dieselpartikkelfilter har fått "full" regning fordi de riktige opplysningene ikke har kommet med i registreret. Derfor oppfordrer jeg alle om å sjekke både bil og regning før de betaler!

Broom betaler årsavgiften din - les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her