Kjetil Jansrud (Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS)
Kjetil Jansrud (Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS)

Sjetteplass for Jansrud

Kjetil Jansrud endte på sjetteplass i Garmisch-Partenkirchen.

Storslalåmspesialisten Kjetil Jansrud lå på fjerdeplass etter første omgang av storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen fredag.

Jansrud, som er kjent for å kjøre knallsterke finaleomganger, hadde et håp om å ta sin første verdenscupseier i storslalåm, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen.

Jansrud falt to plasser og endte til slutt på sjetteplass, 76 hundredeler bak den sveitsiske vinneren Carlo Janka.

- Bra kjørt
- Jeg synes kjøringen min var bra, men det holdt ikke helt. Det var litt smårusk å trekke for i begge omgangene, sa Kjetil Jansrud til NTB etter at verdenscupsesongen var over for hans del.

- Jeg skal ikke nekte for at det var litt røft å kjøre her, og jeg vil vel også si at det var ei litt rar løype, mente Jansrud som lå på 4.-plass etter første omgang.

Han var 0,76 sekund bak vinneren Carlo Janka i mål. Samtidig som sveitseren vant fredagens storslalåmfinale, sikret han seg også seieren i den totale verdenscupen, selv om det gjenstår ett renn å kjøre.

Benjamin Raich som ligger på andreplass, er over 100 poeng bak og kan ikke ta igjen Janka i lørdagens slalåmrenn. Det er også klart at Didier Cuche tar tredjeplassen i den totale cupen i år.

Svindal falt
- Det var fint å få denne gjennomkjøringen i storslalåmtraseen her med tanke på at vi skal kjøre VM i den samme løypa neste år, mente Jansrud som heller ikke la skjul på at han synes det skal bli godt å få roet seg ned litt nå.

Italieneren Davide Simoncelli og amerikanske Ted Ligety fulgte på plassene bak Janka.

Aksel Lund Svindal falt i første omgang. Truls Ove Karlsen lå på 18. plass før finaleomgangen, men kjørte ut.

Les også: Her faller Svindal fra en pallplass i verdenscupen