Scorpio bilde
Scorpio bilde

4 billigbiler - for deg med verktøykasse

Med litt pågangsmot kan du få en veldig fin bil.

En noenlunde velfylt verktøykasse, et fornuftig sted å stå og jobbe - og litt peiling på å skru. Da har du muligheter som mange misunner deg. Gleden over å kunne sette i stand noe som har vært ødelagt, ja den er like stor hver gang!

Her har vi funnet fire skikkelig billige biler. Alle med en eller flere overkommelige skavanker, som vi håper noen kan forbarme seg over. Og du kan få enten en kul eller litt annerledes bil til lavpris!1986 Volvo 740 Turbo. Kr. 13.500

Volvo-740
Volvo-740

For å se hele annonsen, klikk her:

På denne 740-en har det vært skrudd litt allerede. Original-motoren er kastet ut, og inn under panseret har en turbomotor funnet veien. Bilen har tydeligvis fått seg en på trynet, men etter å ha studert skaden litt, så tror jeg faktisk den ser verre ut enn den egentlig er.

Et nytt fjærbein og bærebru, en ny lykt, frontfanger og en skjerm så begynner dette snart å bli bil igjen! Her bør det være mulig å skaffe billige, brukte deler også.

Og etter noen timer i garasjen, bør det atter gå an å få fart på denne turbokonteineren!

Lyst på ny, stor Volvo? Les om S80 her:


1986 Ford Scorpio "Cosworth". Kr. 10 000

Ford-Scorpio
Ford-Scorpio

For å se hele annonsen, klikk her:

- Artig bil som går godt, sier selgeren av denne av denne ”uoffisielle” Cossie-Scorpioen. Og det er ingen grunn til å tvile på det. En titt på bildene er i alle fall nok til å overbevise meg!

Utfordringen her består i at doningen ikke er godkjent med Cosworth-motor. Jeg sier ikke at det er en enkel oppgave. Men med litt pågangsmot osv så bør vel dette kunne la seg ordne?

Dette kan bli en skikkelig sleeper. Ser ut som en havtrøtt, småsliten Scorpio – men den kjører skiten av det meste...

Eieren truer med å sende den i pressa, så her MÅ du være kjapp!

Alt du må vite om heftige Ford Focus RS finner du her:
1982 Opel Rekord 2,0 DeLuxe. Kr. 5 000

Opel-Rekord
Opel-Rekord

For å se hele annonsen, klikk her:

Denne Opel Rekorden har slitt kamaksel, hvilket ikke er helt uvanlig på disse. Opel-deler er heldigvis ikke veldig dyre, vi snakker her noen få hundrelapper.

Det er heller ikke på noen måte en uoverkommelig jobb for en som har skrudd litt bil tidligere. Gammel Opel er kurant å skru på.

Ellers så ser bilen kjempefin ut. Dette er jo nesten i ferd med å bli en klassiker, og den er veteran om bare to år. Er den like fin som på bildene, så tror jeg dette er et bra kjøp – forutsatt at du har den omtalte verktøykassa, da...

Lyst opå ny Opel? Her er testen av Opel Insigina:1987 Audi 80 Quattro. Kr. 12 000

Audi-80
Audi-80

For å se hele annonsen, klikk her:

Okei – det må jobbes litt her, men Audi Quattro til 12 (prutbare) lapper er slett ikke dagligdags. Det absolutt første jeg skulle fått gjort med denne om jeg kjøpte den var å fikse servostyringa. Må vel gå an å få tak i en brukt servopumpe? Ser for meg at lukeparkering nå krever jevnlig vedlikehold av bicepsen.

Dempere bak er en kurant sak, mens foringene i bærebrua krever litt mer ”øvelse”. Men får du fikset dette, har du en helt ypperlig vinterbil til småpenger.

Selv om du da kan skryte på deg eierskap av en Audi Quattro, så er ikke 1,8-literen på 90 hester noen rakett akkurat, og du vinner neppe Storgata Grand Prix med denne. Men opp bakkene kommer du!

Les alt om brukte Audi i vår store bruktbilguide: