Dag Eilev Fagermo (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Dag Eilev Fagermo (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Fagermo og Fevang demper forventningene

Men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo liker at folk har troen på Odd.

Etter en glimrende fjorårssesong som endte med fjerdeplass for et nyopprykket Odd-lag, samt gode resultater i vinter, så er det mange som tipper Odd høyt.

Les også: Tippeligatipset 2010 - Nummer fem: Odd

I skiensklubben viker det nesten som om man forsøker å dempe forventningene.

- Vi har ikke en definert målsetting, men vi håper å komme blant de sju, åtte beste, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 Sporten.

Om TV 2 Sportens fotballekspert Petter Myhres tabelltips slår til, så blir det femteplass til Odd.

- Det tar jeg som et kompliment. Jeg liker at folk har troen på oss, men om vi greier det er en annen sak, sier Fagermo.

- Men dere har bra kontinuitet i laget?

- Ja, vi har bra kontinuitet i stallen, spillestilen og på trenersiden. Det er bra, sier Odd-treneren.

Tror Kovács leverer varene
Et ankepunkt for Odd kan imidlertid være størrelsen på troppen, og Fagermo er ikke i tvil om hva som skal til for at Odd skal ha en makssesong.

- At vi holder oss skadefri, og får lite kort. Vi har en god førsteellever, sier Fagermo.

Viktig blir det også at Péter Kovács fortsetter som i fjor. Fagermo tror ungareren leverer varene.

- Jeg tror det. Han har vært god i vinter, sier Odd-treneren, og får støtte av Morten Fevang.

- Alle vet hvor god han er når han får innlegg på hodet. Der er det ingen som er bedre, og alle er avhengig av å ha en spiss som scorer, sier Odd-stopperen.

- Veldig god kjemi i spillergruppen
Han håper Odd kan følge opp den flotte fjorårssesongen.

- Vi skal prøve å følge opp det vi gjorde i fjor, og spille god og underholdende fotball. Hvor høyt det blir er vanskelig å si, men vi satser på å bite fra oss, sier Fevang.

Men i likhet med treneren sin forsøker også Fevang å dempe forventningene en smule.

- Jeg synes mange er positive i forhold til oss, vi rykket tross alt opp i fjor. Men det er vel fordi vi hadde en god sesong i fjor og har gjort det godt i vinter. Jeg håper vi skal havne på øvre halvdel selv også, men det er mange gode lag så det gjelder å komme godt ut og være stabile, sier Fevang.

Men det er jo en grunn til at Odd blir tippet høyt. Solide resultater i fjor. Stor kontinuitet. Det virker harmonisk på Skagerak Arena.

- De som har kommet inn har tilført laget mye, og vi har jobbet bra i hele vinter. Spillerne har stort sett vært friske og vi har hatt gode resultater. Vi har en veldig god kjemi i spillergruppen, og det er mange som går godt sammen både på og utenfor banen, sier Fevang.

- Tåler ikke karantener og skader
Men han mener det er en akilleshæl.

- Vi er ikke så veldig mange. Vi har en litt liten stall, så vi er avhengig av å holde oss friske og vekk fra de verste skadene. Vi tåler ikke for mange karantener og skader, men har noen spillere på benken som kan gå inn og gjøre en minst like god som de i startelleveren, understreker Fevang.

Han trives selv meget godt i stopperrollen, etter at han ble omskolert fra sin midtbanerolle før forrige sesong.

- Jeg har blitt vant til det og trives veldig godt med det. Og så har vi en såpass god midtbane, det er det sterkeste leddet, sier Fevang.

- Så du hadde kanskje ikke fått spilletid der?

- Jeg tror ikke jeg hadde klart det nå. Vi har Lekven, Samuelsen, Brenne, Storbæk og Svindal. Det er mange som kjemper om tre plasser. Vi skulle gjerne hatt den bredden i alle ledd, sier Fevang.

Fansen går for medalje
Hos fansen i supporterklubben Oddrane forsøker man ikke å dempe forventningene.

- Vi har høye ambisjoner. Det må jo bli blant topp tre, det hadde vært moro. Men det blir jo like tøft som i alle andre år, så hvordan det ender har jo med bredden i stallen og skader å gjøre - men vi er veldig optimistiske, sier leder Atle Johnsen, som er fornøyd med Petter Myhre tabelltips.

- Det høres jo veldig lovende ut om han sier 5. plass.

- Men Odd var på en måte overraskelseslaget i fjor, kan det ikke bli tøffere i år?

- Vi kan ikke kalle oss overraskelseslag lenger etter fjerdeplassen i fjor, og så er jo ambisjonene høyere året etter. Vi blir nok ikke undervurdert i år, det tror jeg ikke, men om vi skulle ta en medalje så vil jeg ikke påstå at det er en voldsom overraskelse. Det jeg har sett i vinter og på La Manga har vært veldig bra, selv om vi ofte har sett at vintersesongen ikke har så mye å gjøre for det som skjer når sesongen starter, sier Johnsen.

Og man kan regne med ekstra høy stemning på Skagerak Arena denne sesongen.

- Supporterne har skaffet egen pub, det må du få med

- Så stemningen på hjemmekampene blir ekstra god i år?

- Den blir veldig høy i år. Når Fort Falkum åpner blir forventningene ekstra høye!