Aktor ba om fire år for bildrapssiktet

Aktor i saken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha kjørt ned og drept to motorsyklister i Lillestrøm i mai i fjor, mener mannen bør få fire års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot den 28 år gamle Skedsmo-mannen som står tiltalt for uaktsomt drap på to MC-førere, ble onsdag avsluttet i Nedre Romerike tingrett.

Aktor, politiadvokat Åse Kjustad Eriksson, la i sin prosedyre vekt på at påtalemyndigheten mener 28-åringen var grovt uaktsom da han valgte å kjøre bil den aktuelle dagen, skriver Romerikes Blad.

I retten ble det lagt fram dokumentasjon som viser at 28-åringen hadde spor av amfetamin, piller og hasj i blodet da ulykken skjedde.

I en rapport fra Folkehelseinstituttet konkluderes det med at mannen var påvirket som om han skulle hatt en alkoholpromille på mellom 1,0 og 1,5. En klinisk undersøkelse gjort av en lege kort tid etter ulykken konkluderte derimot med at 28-åringen ikke var påvirket.

28-åringens forsvarer, advokat Simon L. Stende, mener det ikke er tilstrekkelig dokumentert og bevist at hans klient var påvirket.

Bistandsadvokat Erik Johnsrud la ned påstand om at 28-åringen må betale 150.000 kroner til hver av de etterlatte; to ektefeller og fire barn. (©NTB)