Politihelikopter (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Politihelikopter (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Vil ikke ta regningen for politihelikopteret

Pengestrid mellom politiet og Justisdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo fikk helikopteret i 2003. Planen var at maskinen skulle kjøpes ut av Justisdepartementet i 2009, fristen ble forlenget til i år.

Men når Justisdepartementet skal kjøpe det ut, sender de regningen til Oslo-politiet. Dermed er 30 millioner kroner av Oslo-politiets 2010-budsjett forsvunnet i et jafs.

MÅ KUTTE: Politimester Anstein Gjengedal. (Foto: Fredrik Buer)
MÅ KUTTE: Politimester Anstein Gjengedal. (Foto: Fredrik Buer)

Må kutte andre steder

Dermed må Oslopolitiet hente pengene steder de allerede er fordelt.

– Vi hadde delt ut pengene på seksjonene rundt omkring i politi-Oslo, så vi må hanke inn de pengene igjen. Vi skal få det til på en eller annen måte, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal til TV 2 Nyhetene.

Se maskinen i aksjon: Her vinker Ola (89) til politihelikopteret

– Nasjonalt ansvar

Lederen i Politiets Fellesforbund mener dette blir som om Justisdepartementet fratar Oslo-politiet 30 millioner de allerede har fått bevilget.

– Skal de kjøpe helikopter, så er det et nasjonalt ansvar, men det er Oslo-politiet som nå får ansvaret for å finansiere det. Det kommer til å bety store utfordringer, og jeg venter i spenning med å se hvordan de skal fortelle hvor de skal kutte, sier Arne Johannessen.

Mange utgifter

Budsjettinnhugget er bare en av mange utgiftsposter Oslo-politidistrikt har fått tredd over hodet dette året. Til sammen må politiet i hovedstaden bruke 165 millioner til diverse prosjekter. Det spiser opp de vel 160 millionene de har fått økt sine budsjetter med i år: