Hjelmeland gir seg som teatersjef

Bjarte Hjelmeland vil slutte som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen når åremålsperioden hans går ut i 2011. Det bekrefter teateret etter at Bergensavisen skrev det torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jobben som teatersjef er morsom og givende, men den krever en hundre prosent. Jeg har sett teatersjefer miste innsatsviljen og tilstedeværelsen, og ønsker ikke å lide samme skjebne, sier Hjelmeland.

Han lover å stå løpet ut i åremålsperioden, og sier at han har høye ambisjoner for hva teatret skal få til i løpet av de nesten to årene som gjenstår.

– Jeg ønsker å etterlate meg et teater med selvtillit, fremtidstro og en ordnet økonomi, slik at min etterkommer kan bygge videre på det fundamentet som er lagt, sier han i en pressemelding.

Hjelmeland har vært teatersjef siden 1. januar 2008, og åremålet går ut 31. desember 2011. Publikumsoppslutningen har økt i perioden, og Hjelmeland har ved siden av teatersjefstillingen deltatt både som regissør og skuespiller i flere forestillinger.

Ifølge Bergensavisen skal bakgrunnen for at han slutter blant annet være et ønske om å tilbringe mer tid med samboeren i Oslo. Dessuten vil han være mer skuespiller og mindre administrator.

Styreleder Ole Berrefjord sier at styret hadde håpet Hjelmeland ville forlenge sin periode. Nå vil styret arbeide for å finne en ny god sjef til teatret. Prosessen er allerede i gang, og målet er å ha klar en teatersjef tidlig på høsten 2010 slik at vedkommende har tid til å planlegge repertoaret for 2012. (©NTB)