Arbeidssøkere ved et jobbsenter i New York, USA. (Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS)
Arbeidssøkere ved et jobbsenter i New York, USA. (Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS)

Senatet vedtok støttepakke for USAs arbeidsløse

USAs senat har vedtatt en støttepakke for landets arbeidsløse. Pakken med tiltak for til sammen 149 milliarder dollar ble godkjent med 62 mot 36 stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter vedtaket onsdag går saken nå til Representantenes hus for videre behandling.

Ennå ikke ferdig

Mange av president Barack Obamas demokratiske partifeller i Representantenes hus har krevd mer aggressive tiltak for å styrke sysselsettingen.

Demokratene har gjort kamp mot arbeidsledigheten til en flaggsak fram mot mellomvalgene til Kongressen i november. Men de har ennå ikke greid å ferdigbehandle konkrete tiltakspakker slik at Obama kan undertegne dem og tiltakene tre i kraft.

Åtte millioner arbeidsplasser tapt

Den nye tiltakspakken innebærer blant annet at USAs delstater får 25 milliarder dollar (146,7 milliarder kroner) i støtte fra sentralregjeringen til helsestell for fattige. Pakken blir delvis finansiert ved tetting av smutthull i skattebestemmelsene.

Ledigheten i USA lå i februar på 9,7 prosent av arbeidsstyrken, viste tall som ble offentliggjort tidligere denne måneden. Siden nedgangstidene satte inn i desember 2007, er rundt åtte millioner arbeidsplasser gått tapt i landet som har verdens største økonomi. (©NTB)