Kursene på Wall Street litt opp

Håp om økende etterspørsel i USA hjalp aksjekursene på Wall Street et lite stykke oppover onsdag. Dow Jones-indeksen steg med 0,03 prosent til 10.567,33.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den bredere Standard & Poor’s 500 sluttet 0,45 prosent opp på 1.145,61, mens teknologiindeksen Nasdaq økte med 0,78 prosent til 2.358,95.

Analytikere sa at oppgangen delvis skyldtes en rapport fra regjeringen i Washington der det heter at engrossalget i USA steg med 1,3 prosent i januar i år. Salget har nå økt i ni sammenhengende måneder, het det i en kommentar fra analytikerselskapet Charles Schwab.

– Sett i lys av at lagerbeholdningene er heller magre, betyr dette at fabrikkindustrien kan bli nødt til å produsere mer. Det kan i sin tur gi utsikter til styrket sysselsetting, het det videre i kommentaren.

Bankaksjer var blant børsvinnerne på Wall Street onsdag, og endte i gjennomsnitt på det høyeste kursnivået på over to år. Utsikter til økonomisk oppgang i USA vil gi økt etterspørsel etter lån og kan dermed styrke bankenes inntjening. (©NTB)