Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)
Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)

Celtic-sjefene flirte av Rognes utdanningsplaner

Thomas Rogne går mot strømmen i Skottland.

På rekordtid har Thomas Rogne spilt seg inn i Celtics førsteellever. 20. januar ble han klar for den skotske storklubben, og etter én kamp som innbytter fikk han sin debut i startelleveren til Old Firm, det legendariske Glasgow-derbyet mellom Celtic og Rangers, nøyaktig én måned etter overgangen.

19-åringen fra Lommedalen ble skadet i storkampen og har ikke spilt siden, men tror han har forklaringen på kometkarrieren.

- Viktig å ha noe mellom øra
- Jeg er en ganske seriøs og målrettet type, hvis jeg vil noe så går jeg for det. Det tror jeg har veldig mye å si. Det er veldig mange talenter som ikke kommer så langt fordi de ikke har det helt store mellom øra, og akkurat det kan bety veldig mye for å lykkes, sier Rogne.

Og nettopp det den tidligere Stabæk-spilleren har mellom øra har han ikke tenkt å la gå til spille i løpet av sin tid i Glasgow.

- Utdanning er veldig viktig. Man spiller ikke fotball stort lenger enn til man er 35, og blir man skadet kan det bli enda kortere. Da sitter man kanskje der som 25-åring uten utdanning og skal forsørge en familie. Det er veldig viktig å ha noe å falle tilbake på, det har jeg fått banket inn ganske hardt under hele oppveksten. Pappa er opptatt av det, og jeg er helt enig.

Økonomistudent til sommeren
Allerede fra sommeren av planlegger Rogne å starte på utdannelsen - helst ville han tatt jus, men velger sannsynligvis økonomi i stedet fordi det er litt mindre tidkrevende. Og planene vekker oppsikt innad i klubben.

- Jeg tror ikke det er noen på laget som tar utdanning her, og både manageren og sportsdirektøren så litt rart på meg da jeg spurte om det var noen muligheter for det her. Men etter å ha smilt fra seg fikk jeg beskjed om at det ikke var noe i veien for det så lenge fotballen kommer først, flirer Rogne.

- Vil spille golf på St Andrews
De fleste lagkameratene bruker heller fritiden sin på golf - og det merkes. Flere av dem er veldig gode, røper stopperen, som selv er ganske habil med kølla.

- Jeg var ganske god for noen år siden. Nå må det nok litt trening til før jeg følger dem, men jeg har lyst til å prøve. St Andrews, golfens hjemsted, ligger ikke mer enn snaue to timers kjøring fra Glasgow, så kanskje blir det noen runder der etter hvert, sier Rogne.

Men det blir først etter at leksene er gjort.

Se saken i videovinduet over!