VERDIG: Ingar Helge Gimle gjør en stor rolle som Sven O. i filmen om Se og Hør journalist Håvard Melnæs. (Foto: Fra filmen «En helt vanlig dag på jobben»/Folk Flest Filmproduksjon AS)
VERDIG: Ingar Helge Gimle gjør en stor rolle som Sven O. i filmen om Se og Hør journalist Håvard Melnæs. (Foto: Fra filmen «En helt vanlig dag på jobben»/Folk Flest Filmproduksjon AS)

– Sven O. ville vært stolt

Ingar Helge Gimle mener filmen «En helt vanlig dag på jobben» vil gi Sven O. Høiby en oppreisning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I filmen «En helt vanlig dag på jobben» er det møtet mellom Sven O. Høiby og journalisten Håvard Melnæs som blir vendepunktet for begge.

Det var også et vendepunkt i virkeligheten, bekrefter Melnæs overfor TV 2.

– For meg er det både sterkt og vondt å se Sven O-historien på film. Det at jeg traff han gjorde at jeg fikk suksess som Se og hør-reporter, men den suksessen den fikk jo etter hvert en stadig vondere og vondere bismak.

Oppreisning

Det var gjennom et tett vennskap at Melnæs kunne gjøre Sven O. Høiby til rikskjendis og etter hvert rikstulling. Stadige ekslusive saker gjorde at Melnæs fikk høy status, mens moralen ble stadig mer tynnslitt.

Skuespiller Ingar Helge Gimle vil gjerne gi Sven O en oppreisning med rollen.

– Jeg kjenner meg veldig igjen. Har ikke noe problem med å forstå det bildet av et menneskes fall, reisning og alt dette; Skilsmisse, alkohol, journalistikk, så begynner det å gå litt galt. Så er man plutselig superkjendis, så går det også litt galt, men så er han jo bare et menneske som ønsket å bli sett, akkurat som alle oss andre.

Se klipp fra filmen her:

393285

Angrende synder

Melnæs framstår nå som en angrende synder, og sier han leser Se og Hør veldig sjelden. I ettertid sier han at årene i Se og Hør er de han er minst stolt av i hele sitt liv. Og det gikk også ut over Mette-Marits far.

– Det var en slags berg og dalbane som kom helt ut av kontroll. jeg så hvordan han ble , gjennom den kontakten han hadde med meg og se og hør, ble jo fryst ut av sin egen familie, og et blad som påberoper seg å gjøre livet gladere splitter jo ikke familier!

– Ville vært stolt

Allikevel mener han Sven O. ville ha sett filmen med glede, om han ennå var i live.

– Altså, Sven O. ville blitt stolt av å bli portrettert på film, og man ser jo gjennom filmen at han var et helt menneske, ikke bare det som stod på trykk.