Jens Voigt (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
Jens Voigt (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)

Jens Voigt stolt over å ha ledertrøyen

Nær døden-opplevelse under Tour de France i fjor. Onsdag overtok Jens Voigt ledelsen i Paris-Nice.

Se 4. etappe av Paris-Nice direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo torsdag kl. 14.45.

Saxo Banks tyske veteran Jens Voigt hadde en grusom velt på den 16. etappen av Tour de France i fjor. I dag holdt 38-åringen følge med de unge kanonene i innspurten på 3. etappe av Paris-Nice.

Voigt endte på fjerdeplass bak etappevinner Peter Sagan (Slovakia, Liquigas), Joaquim Rodriguez (Spania, Katjusja) og Nicolas Roche (Irland, AG2R). Dermed overtok den sympatiske allroundrytteren den gule ledertrøyen fra Rabobanks Lars Boom.

- Etter å ha kjørt en god prolog hadde jeg et lite håp om at jeg kanskje kunne snike meg inn i den gule trøyen. Og i dag klarte jeg det. Jeg er veldig glad og virkelig stolt, sa Jens Voigt etter å ha vært på podiet i Aurillac. Jens Voigt kjørte også i gul trøye i Paris-Nice i 2005.

Se hele intervjuet med Jens Voigt i videovinduet øverst.

En hel sykkelverden holdt pusten
Jens Voigt er kjent for å være en gentleman i feltet og er meget godt likt av alle i proffsirkuset. En hel sykkelverden holdt pusten da tyskeren smalt i asfalten og lå livløs i veibanen på den 16. etappen under fjorårets Tour de France.

Thor Hushovds gode venn og tidligere lagkamerat i Crédit Agricole, måtte gjennom to operasjoner etter brudd i kinnbeinet og øvre del av kjeven. Det ble operert inn en permanent titaniumsplate for å stabilisere bruddet i kjeven. I tillegg fikk en han kraftig hjernerystelse og måtte behandles for dype kuttskader flere steder på kroppen.

Se den dramatiske velten i videovinduet under.

393828