bergensbanen (Foto: Meek, Tore/Scanpix)
bergensbanen (Foto: Meek, Tore/Scanpix)

Store forsinkelser på Bergensbanen

Signalfeil på Vossebanen skaper store forsinkelser i togtrafikken onsdag kveld. Feilen er utbedret, men vil føre til forsinkelser utover kvelden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er store forsinkelser på Bergensbanen etter en feil på signalanlegget på Vossebanen ved Trengereid stasjon i 17-tiden onsdag ettermiddag. Klokken 18.30 melder Jernbaneverket at feilen er utbedret, men at det vil være forsinkelser utover kvelden. Dette gjelder både lokaltog og regiontog.

Feilen utbedret

– Trafikken er i gang igjen, men store forsinkelser må påregnes på trafikken på Bergensbanen. Dette gjelder dessverre alle togene på Bergensbanen onsdag kveld. Det vil sakte men sikkert bedre seg utover kvelden, men en tid fremmover vil det være forsinkelser, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til tv2nyhetene.no.

Jernbaneverket ber de som reiser på regiontogene om å ta kontakt med NSB om trafikkinformasjon utover kvelden.

Det var en feil på signalanlegget ved Trengereid stasjon som førte til redusert trafikk på Vossebanen mellom Voss og Bergen onsdag ettermiddag. Inntil feilen ble utbedret gikk togene for kraftig redusert hastighet. Forsinkelsene dette medførte har ført til forsinkelser på alle tog.

Forsinkelser utover kvelden

Det kjøres i tillegg til toget en buss på strekningen Ustaoset - Oslo S, ifølge en melding på NSBs side.

Ettermiddagstoget fra Oslo som skulle kommet til Bergen i 17.30-tiden er kraftig forsinket. Det samme gjelder østgående regiontog fra Bergen som etter planen skal ankomme Oslo S. 22.32 . Dette blir over en time forsinket.

Signalfeil kan ha flere årsaker som jordingsfeil, feilprogrammering eller sporveksler som står fast. Inntil feilen blir funnet, vil togene på linjen få rødt lys.