18-åring må i varetekt etter drapet i Horten

18-åringen som ikke samtykket til varetekt etter drapet på en 87 år gammel kvinne i Horten, ble likevel varetektsfengslet i Agder lagmannsrett onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 21 år gammel mann som også er siktet i saken, samtykket til fengsling før helgen. Han ble fengslet i fire uker med besøks- og medieforbud. 18-åringen motsatte seg derimot fengsling, og tingretten ville løslate ham.

Påtalemyndigheten anket avgjørelsen, og onsdag ble mannen fengslet i lagmannsretten. Også for ham er det snakk om fire uker med restriksjoner, og de to første ukene skal han sitte på isolat.

Politiet opplyser at de har fått fullt med hold i sin vurdering av bevisene mot 18-åringen.

De to mennene er siktet i forbindelse med dødsfallet til den 87 år gamle Horten-kvinnen Hamida Didovic 22. januar. Leiligheten hennes var endevendt, og hun ble funnet bundet fast til sengen. Ifølge berammingen fra Tønsberg tingrett dreier siktelsen seg om grovt ran.

Kripos bistår politiet i Vestfold i etterforskningen av saken og søker fremdeles etter en tredje person som skal ha blitt observert på gjerningsstedet. Den døde kvinnen ble i 2008 overfalt av inntrengere som trolig var på jakt etter penger. Politiet jobber med å finne ut om det er noen sammenheng mellom sakene. (©NTB)