GODE MÅLINGER: Gordon Browns Labour parti ligger godt an på målingene før valget. (Foto: Charlie Bibby/AP)
GODE MÅLINGER: Gordon Browns Labour parti ligger godt an på målingene før valget. (Foto: Charlie Bibby/AP)

Måling: - Labour kan fortsette som største parti

Regjeringspartiet Labour ligger an til å fortsette som største parti i Underhuset etter nyvalget i Storbritannia om kort tid. Men partiet får neppe flertall alene, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målingen i London-avisen The Sun onsdag gir statsminister Gordon Browns parti en oppslutning på 32 prosent, mot 36 prosent for det konservative opposisjonspartiet. De sentrumsorienterte liberaldemokratene får 20 prosent og andre 12 prosent.

Tipper 6. mai som valgdato

Et valgutfall i tråd med denne målingen ville ifølge nyhetsbyrået Reuters skape en parlamentarisk situasjon der Brown kan fortsette som leder for en mindretallsregjering eller gå inn i en koalisjon.

Men britene har få tradisjoner for koalisjonsregjeringer i fredstid.

Storbritannia må holde parlamentsvalg senest 3. juni, men svært mange tipper 6. mai som valgdato.

Veien mot økonomisk oppgang

Statsminister Brown sa i en offensiv tale til britiske bank- og industrifolk onsdag at han er rette mann til å lede landet videre på veien til ny økonomisk oppgang.

Den siste tiden har det kommet stadig flere tegn til en beskjeden bedring i den britiske økonomien. Samtidig viser meningsmålingene en entydig tendens til at de konservatives forsprang på Labour knappes inn. (©NTB)