Foto: Scoopy
Foto: Scoopy

Avslørt: BMWs heftigste blir ny

Våre spionfotografer forteller om brølende lyd og voldsom akselerasjon. Si velkommen til nye BMW M5!

Broom har testet nye BMW 5-serie, og vi kan fortelle om en fantastisk bil. Men det var "bare" med en treliters diesel.

Nå har våre spionfotografer utplassert i de nordsvenske skoger knipset noe enda mer spennede!

Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)
Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)

At dette er en BMW 5-serie, det er det ingen tvil om. Men fire, grove eksosrør avslører at det ikke er BMWsin nye miljømodell, akkurat.

Her er det krefter som gjelder, superkrefter - vi snakker ny BMW M5!

Les test av BMW X1 her

Informanter avslører

Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)
Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)

Det første spionbildene avslører er en mengde luftinntak i fronten, det og en utpreget spoilerleppe. Luftinntakene kommer sannsynligvis av at V10-motoren i dagens modell blir skrapet. Det til stor sorg for de av oss som rangerer denne kraftpakka blant bilverdens aller beste.

Den blir i følge våre kilder erstattet med 4,4-literen fra X6M. Det betyr i tilfelle dobbel turbo og 555 hester, noe som faktisk er mindre enn erkekonkurrent Audi RS 6 V10 quattro med 571. Turbo-motorerer generer mye varme, og trenger mye luft.

Men BMW M5 er historisk sett en mye mer kjørbar bil enn en Audi eller Mercedes-Benz i samme klasse, og vil fortsette å utvikle disse egenskapene.

Les om BMW i bilguiden vår her

Splittet forventning

Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)
Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)

Dagens BMW M5 er en av artikkelforfatterens absolutte favoritter, og jeg har hatt mye glede bak rattet i både sedan- og stasjonsvognutgaver av denne bilen. Jeg må si at det er med splittet forventning jeg ønsker nye BMW M5 velkommen.

Ikke bare ble vi lovet på forrige modell av M5 at M-divisjonen til BMW aldri skulle lage en SUV, men de skulle heller aldri lage en bil med turbomotor.

SUV ville de ikke lage fordi de dynamiske egenskapene i utgangspunktet er for dårlige (les: høy vekt og høyt tyngdepunkt), og turbo fordi de er stolte av å lage noen av verdens beste sugemotorer. Men nå får altså nye BMW M5 turbo, ikke bare én, men to - og den kommer fra en SUV...!

Les testen av BMW 530d her

Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)
Foto: Scoopy (Foto: Scoopy)