Frode Kippe satte inn de avgjørende straffesparket som sendte Lillestrøm videre i cupen. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Frode Kippe satte inn de avgjørende straffesparket som sendte Lillestrøm videre i cupen. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Berg: - Realistisk å være blant de seks beste

Både LSK-trener Henning Berg og kaptein Frode Kippe satser på gjøre TV 2 Sportens tabelltips til skamme.

TV 2 Sportens fotballekspert Petter Myhre tipper Lillestrøm på 8. plass denne sesongen, men LSK-trener Henning Berg har ambisjoner å komme høyere enn det.

Les også: Tippeligatipset 2010 - Nummer åtte: Lillestrøm

- Jeg skjønner det i forhold til hvor vi endte i fjor og året før, men vi har en litt høyere målsetting selv. Det er realistisk å være blant de seks beste, og jeg føler vi snudde det i fjor med de prestasjonene vi hadde etter de ni første kampene, sier Berg til TV 2 Sporten.

- Hva er det som gjør 2010-utgaven av Lillestrøm bedre enn 2009-utgaven?

- I fjor hadde vi store forandringer i troppen, det var elleve spillere som forsvant ut og ni som kom inn, vi hadde en ny trener, ny spillestil og en annen type trening. De spillerne som var med i fjor er fortsatt her, og kjenner hverandre, spillestilen og norsk fotball bedre. Vi kommer til å være mer stabile i år enn i fjor, forklarer Berg.

- Potensial til å score mye
Han er fornøyd med bredden i årets Lillestrøm-stall.

- Vi føler vi begynner å nærme oss en tropp slik vi vil ha den, og minstenivået i troppen er bedre enn det var i fjor. De unge spillerne er mer erfarne og har utviklet seg bra. Vi var det laget som brukte flest spillere under 20 år i fjor, ti stykker, og det er bra for klubben på sikt og en super erfaring for dem, sier Berg.

Og med offensive spillere som blant annet Olivier Occean, Arild Sundgot, Nosa Emanuel Igiebor, Tarik Elyounoussi og Björn Bergmann Sigurdarson har Lillestrøm-treneren troen på at flere målscorere vil stå frem.

- Vi håper mange scorer for oss i år, og at vi fortsatt scorer mange mål på dødball, at spissene scorer, og vi har midtbanespillere som scorer mål. Potensialet til å score mye mål er der, og vi scoret jo ganske mye mål i fjor også, sier Berg.

19 år gamle Björn Bergmann Sigurdarson er én det er knyttet en del forventinger til, og 2010-sesongen kan bli den unge islendingens gjennombruddssesong.

- Det vil tiden vise. Han presenterte seg litt i fjor, men har vært mye skadet. Nå gjelder det at han holder seg skadefri, og gjør han det og får trent over tid kan han bli en bra spiller, sier Berg.

- Nosa har alle muligheter
En annen av Lillestrøm-spillerne det forventes mye av i 2010 er Nosa Emanuel Igiebor (19). Petter Myhre mener nigerianerens kan bli 2010-sesongens Makhtar Thioune.

- Han varierte litt i fjor, men har vært stabilt bra i oppkjøringen. Jeg håper utviklingen hans kan fortsette, og da kan han preget Lillestrøm og Tippeligaen veldig. Det er artig å følge ham, og han har alle muligheter, skryter Lillestrøm-kaptein Frode Kippe til TV 2 Sporten.

- Håper vi henger med fra start
Han er i likhet med Henning Berg sterk i troen på at Lillestrøm skal få en opptur i forhold til fjorårssesongen.

- Jeg håper vi skal kunne ha bedre sesong enn i fjor. Vi avsluttet brukbart forrige sesong, men hadde en begredelig vår. Jeg håper vi henger med fra start i år, sier Kippe, som håper LSK denne gangen slipper unna skademarerittet som var med på å ødelegge starten på forrige sesong.

- Jeg håper vi slipper det. Det har sett bedre ut i vinter. Vi har lært av fjoråret, sier Kippe, og forklarer at Lillestrøm har tatt grep for å unngå lignende problemer.

- Vi har vært nøye på å forbedre oss i forhold til kosthold og trening, sier Kippe.

LSK-kapteinen mener Henning Berg har helt rett når han sier at en plass blant topp seks er realistisk.

- Vi har det som en målsetting, og vi har en god nok stall om vi klarer å holde oss skadefri. Det håper og tror jeg vi skal klare, sier Kippe.

- Petter Myhre og TV 2 Sporten tipper 8. plass. Hva synes du om der?

- De mange har tippet oss der, rundt midten. Det er vanskelig å si, og det kommer til å bli jevnt, men jeg tror vi kan klare å komme litt høyere.

- Drømmer om medalje
Det tror og håper man hos Kanari-Fansen også.

- Som alltid drømmer man om de gjeveste plasseringene, og før sesongen begynner er man alltid nøktern optimist. De to siste sesongene har vi spilt med kniven på strupen, og det har vi ikke lyst til i år. Øverste halvdel må vi ta sikte på. Det har vært positive resultater i treningskampene, og vi har et par nye navn som er tatt godt imot. Vi drømmer om å kapre en medalje, men topp seks håper vi på som et realistisk resultat, sier talsmann Vidar Evje til TV 2 Sporten

Han er ikke overrasket over TV 2 Sportens eksperttips, men etter to sesong der LSK har skuffet i forhold til tipsene håper han pilen skal peke motsatt vei denne gangen.

- Målt mot de to siste sesongene er jo det som forventet. Men vi håper på en høyere plassering. I fjor var det mye utskiftinger, og fjoråret ble brukt til å få inn et nytt spillemønster og samspill. Vi håper eksperttipset skal slå motsatt vei denne sesongen. De to siste sesongene har vi blitt tippet betydelig høyere opp enn der vi endte, sier Evje.

Også han tror at Nosa kan bli en meget viktig brikke i årets LSK-utgave.

- Får vi holde Nosa skadefri og han fortsetter utviklingen fra i fjor, så er han en klassespiller. Han kan være en gullgruve på banen og dersom han ender opp på et høyere nivå enn Tippeligaen. Jeg håper vi beholder han denne sesongen, og at han virkelig slår til, avslutter Evje.