kurt asle arvesen (Foto: TV 2/)
kurt asle arvesen (Foto: TV 2/)

Kurt Asle Arvesen gambler i Toscana

Kurt Asle Arvesen trosser smertene og mener han er nødt til å sykle Tirreno-Adriatico for å ha håp om å nå vårklassikerne.

Livorno (TV 2 Sporten): Dermed er han tilbake på sykkelsetet bare fire uker etter kragebensbruddet. Uhellet i Qatar truet hele vårsesongen for veteranen hos Team Sky.

- Det er viktig for han å komme tilbake så fort som mulig, forklarer sportsdirektør Scott Sunderland hos Team Sky.

- Dette er siste utvei for å bli klar. Jeg må gjennom dagene her nede.

- Viktig å komme i rute igjen
- Ikke bare for vårklassikerne, men også med hensyn til oppbygginen mot de store etapperittene i sommer. Han har en god grunntrening i vinter med bedre motivasjon enn på mange år. Derfor er det viktig at han kommer i rute igjen både mot klassikerne og spesielt Tour de France, sier Sunderland.

- De siste ti dagene har jeg fått trent ganske bra, men jeg mangler løp, påpeker Arvesen i lobbyen på hotellet Team Sky har i Livorno.

Romsdalingen er mer sugen enn på lenge, men vet akkurat hva som kommer av slit og smerte de neste sju dagene.

- Det er ikke optimalt å komme tilbake i dette været med kulde og sludd med en skulder som ikke er hundre prosent, men jeg er villig til å gamble og satse for å komme meg gjennom. Det må jeg for å bli klar til Paris-Roubaix og Flandern Rundt som kommer om ikke lenge.

- Siste utvei
Første etappe av de sju dagene i Italia er den letteste, men det kommer to dager med godt over to hundre kilometer på sykkelen.

- Dette er siste utvei for å bli klar. Jeg må gjennom dagene her nede, avslutter jernmannen fra Eresfjord.