Alta tuktet Tromsø i generalprøven

Tromsø tapte siste treningskamp før seriestart 0-1 mot «lillebror» Alta på Alfheim tirsdag.

Tommy Knarvik  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tommy Knarvik (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Per Mathias Høgmos mannskap var tamme og skapte ikke en eneste sjanse i andre omgang. Det holder neppe til seier mot Hønefoss søndag.

Alta satte seg i respekt fra starten, og Tromsø slet med å skape sjanser mot det ivrige mannskapet.

Lagene gikk til pause med 0-0, men to minutter etter hvilen fikk Alta lønn for strevet i form av et selvmål. Et uavklart innlegg spratt i ryggen på en Tromsø-forsvarer og i mål. Dette ble den eneste scoringen på kalde Alfheim tirsdag.

Kampen ble utsatt et kvarter etter at Alta-laget sto værfast på flyplassen hjemme, og spilleforholdene på Alfheim var heller ikke særlig vennlige.

Lagene måtte kjempe i fem minusgrader og snø. Alta vant også shortsstatistikken, med ni mann i kortbukser mot Tromsøs fire. (©NTB)