Mame Niang  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Mame Niang (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Niang går gratis til KIL

Hedmarkingene forsterker før Tippeliga-returen.

Mame Niang er klar for Kongsvinger, melder klubben på sine nettsider.

- Det har løsnet litt på sponsorinntektene i det siste, så derfor fikk vi råd til å hente Niang, sier avtroppende styreleder Henrik Mohn til TV 2 Sporten.

Signert for to år
Senegaleseren kommer gratis fra Viking, der han ikke var ønsket med videre etter at Åge Hareide overtok trenerjobben.

- Han har signert en toårskontrakt med oss. Samtidig er vi enige med Viking om en prosentandel ved et eventuelt videresalg, forteller Mohn.

Sterke defensivt
Han håper laget nå står godt rustet foran Tippeliga-returen.

- Med Niang, Thomas Myhre og Vidar Riseth har vi i hvert fall sikret oss solid styrke på dødballer i mot. Vi må være realtistiske og innse at vi neppe kommer til å føre så mange kamper spillemessig. Dermed kan dødballer bli svært viktige for oss, mener Mohn.

Vant med springskaller
Både Niang og Myhre har to velkjente episoder som fikk innvirkning for at de forlot Viking. Riseth er også en mann som ikke er redd for å si fra.

- Vi håndterte Tom Nordlie fint, så her får folk være seg selv. Vi har bare gode erfaringer med Niang, og her på Kongsvinger er vi ikke ukjent med springskaller. Det skjer stadig vekk på Finnskogen, spøker Mohn.

- Det skal ikke være festlig å møte Kongsvinger i år. Det skal gjøre litt vondt, sier han mer alvorlig.

Hele styret går av
Mohn forteller også at klubben fortsatt jobber med å hente Vidar Nisja, men at de igjen er avhengige av at Viking lar spilleren gå gratis.

- Vi har fått signaler fra Viking på at de er innstilte på å finne en løsning, men vi må ha en rask avklaring, sier Mohn, som går av som styreleder onsdag.

Sammen med ham trekker hele styret i Kongsvinger seg.

- Det er udramatisk i den forstand at det handler om at folk har møtt veggen. Det er for mye å gjøre som styremedlem i en klubb som KIL, så at folk går tomme over tid er forståelig. Vi får bare håpe at det nye styret fortsetter å kjøre på som vi har gjort, sier Mohn.