IMG_3575 (Foto: NAF)
IMG_3575 (Foto: NAF)

Hvor bra er egentlig en NAF-test?

Tom har dårlige 4x4-erfaringer. Men er nybilen bedre?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tom spør:

Hei! Vi kjøpte en Suzuki XL7 (Grand Vitara) 2004-modell for 2 mnd siden. Etter mye problemer med en Renault RX4 (4x4) vi kjøpte i sommer fikk forhandler så dårlig samvittighet og lot oss bytte inn i en annen. Valget falt da på Suzukien.

Vi har 3 mnd bruktgaranti og vurderer nå å sette den på NAF sin garantiutløpstest. Hvilken garanti har vi for at denne testen blir klinisk gjennomført og alt sjekket? Det som man er mest redd for på en 4x4 er jo drivaksler, 4x4 systemet etc. Er leit om noe så dyrt skulle ryke etter garantitiden. Hvor gode og gjennomførte er slike tester? På forhånd takk!

De verste firehjulstrekkerne - les mer her

Benny svarer:

Hei Tom. Smart å ta denne testen, du kan avdekke ting som garantien skal dekke og ikke minst får du skikkelig visshet om hva slags stand bilen din er i. Det er det alltid godt å vite.

Men til spørsmålet ditt: Det NAF gjør her en blanding av en visuell og mekanisk test. De tar for eksempel ikke av drivakselmansjetteten for å sjekke drivledd osv, det er nemlig en stor jobb. Men visuell slitasje, ulyder, slakk osv gir jo en veldig bra pekepinn. Og testerne hos NAF er vanligvis veldig flinke til å vite hva de skal se etter!

Testresultatet forteller deg hva slags stand bilen din er i akkurat nå. Det er jo dessverre slik at mekaniske ting går i stykker. Men det er veldig vanskelig å spå når det gjør det.

Generelt er det lite tull med Suzukier, også firehjulstrekksystemet så i utgangspunktet har du ikke grunn til å frykte noe spesielt her. Lykke til!

Her kan du lese mer om denne bilen i Brooms bruktbilguide

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her