GIR OPP KRYSTALLKULA: Maria Riesch (til høyre) håper Lindsey Vonn (til venstre) blir gravid   så hun kan vinne verdenscupen sammenlagt. (Foto: Armando Trovati/AP)
GIR OPP KRYSTALLKULA: Maria Riesch (til høyre) håper Lindsey Vonn (til venstre) blir gravid så hun kan vinne verdenscupen sammenlagt. (Foto: Armando Trovati/AP)

Riesch: - Får håpe Vonn blir gravid før eller siden

Har gitt opp kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt.

Maria Riesch er hele 245 poeng bak verdenscupleder Lindsey Vonn, og tror kampen om krystallkulen er over før alpinavslutningen på hjemmebane i Garmisch-Partenkirchen.

- Totalcupen er allerede vunnet, og jeg må bare vente og heller håpe at Lindsey blir gravid før eller siden, sier Riesch.

Vonn har vært ustoppelig i verdenscupen. Den amerikanske jenta vant totalcupen både i 2008 og 2009, og nå tyder alt på tre strake seirer for 25-åringen som sikret seg utforgullet under OL i Vancouver nylig.

Riesch stakk av med to gull i OL etter triumf både i slalåm og kombinasjonen, men innså etter helgens renn i Crans Montana at siste håp om krystallkulen er borte.

- Det er tungt å svelge og gjør ganske vondt. Jeg visste at jeg bare hadde en liten sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt, men nå er sjansen enda mindre, sa Riesch da.

Vonn er favoritt i onsdagens utfor, men i fredagens super-G og lørdagens slalåm kan Riesch sørge for jubel i hjembyen Garmisch-Partenkirchen. (©NTB)