ENDELIG: Etter seks kamper uten scoring, fikk endelig Aleksander Ovetsjkin noe å juble for igjen. (Foto: Jim McIsaac/AFP)
ENDELIG: Etter seks kamper uten scoring, fikk endelig Aleksander Ovetsjkin noe å juble for igjen. (Foto: Jim McIsaac/AFP)

«Alex the Great» tilbake på toppen

Aleksander Ovetsjkin med to nye scoringer.

Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 (SO):

OL ble en kjempenedtur for Aleksander Ovetsjkin og Russland.

På forhånd hadde alle hockeyfrelste en drøm om en finale mellom Russland og Canada. Men etter at begge hadde snublet i gruppespillet, møttes de to gigantene allerede i kvartfinalen.

Der ble russerne utspilt etter alle kunstens regler av vertsnasjonen.

Er det en ting «Alex the Great» ikke liker, så er det å havne i skyggen av Sidney Crosby.

Etter å ha brukt noen kamper på å riste av seg OL-skuffelsen, løsnet det endelig for russeren.

Seks kamper uten scoring er ikke dagligkost for Ovetsjkin, og Crosby utnyttet scoringstørken til å klatre forbi på toppscorerlisten i NHL.

Med to scoringer mot Dallas Stars, er Ovetsjkin likt med Crosby med 44 mål denne sesongen. I poengligaen er russeren klart i teten med 92 poeng.

- Han har vært frustrert i de siste kampene. Jeg sa til ham i morges at han måtte jobbe hardere. Det kunne man se i de to-tre første byttene hans i kampen. Han gikk hardt til mot motstanderne. Han hadde energien sin tilbake. Når han har den, er han den beste spilleren i verden, sier trener Bruce Boudreau.

Men det ble likevel ikke seier. For Stars hadde en strålende opplagt Marty Turco mellom stengene. Veteranen reddet 49 skudd i kampen og fulgte opp med fire strafferedninger da kampen ble avgjort.

Tom Poti scoret også for Capitals, mens Brad Richards, Trevor Daley og James Neal scoret for Stars i ordinær spilletid.

Øvrig resultat:
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 6-0