Erik Johannessen og Rune Almenning Jarstein.
Erik Johannessen og Rune Almenning Jarstein.

Jarstein får «reservepappa» i Viking

Keepertrener Erik Johannessen stiller seg til rådighet

Stavanger (TV 2 Sporten): Keepertrener Erik Johannessen har over 500 kamper for Viking gleder og seg enormt til å samarbeide med Rune Almenning Jarstein.

Se reportasje i videovinduet øverst.

Da keeperen landet i Stavanger tok legenden imot ham med et stort glis om munnen.

Frykter ikke utenomsportslig bråk
Jarstein har vært innblandet i noen sportslige episoder hvor sinnet har tatt overhånd. Det bekymrer ikke Erik Johannessen.

- Nei, de episodene er historie. For å si det rett ut så driter jeg i det. Jeg er først og fremst glad for at Rune er i Stavanger, og gleder meg sykt til å starte samarbeidet, sier Johannessen til TV 2 Sporten.

Tidligere i vinter var Jarstein involvert i et opptrinn hvor han svarte Rosenborg-trener Erik Hamrén tilbake med samme mynt.

- Hold kjeft og spill fotball, ropte Hamren til Jarstein under en internkamp.

- Hold kjeft selv, svarte keeperen tilbake foran åpne mikrofoner.

- Lov med temperament
Mange hevder at Jarstein skrev sin egen oppsigelse med det tilropet. Åge Hareide lar seg overhodet ikke affisere over den eller andre situasjoner.

- Spillere skal ha temperament. De skal til og med få lov til å være sinte på treneren. Men de må ta det ut på den rette måten og ikke være sinte i en uke, smiler Hareide.

Viking-treneren er overbevist om at Jarstein vil passe utmerket med Erik Johannessen som keepertrener.

- Erik er først og fremst en dyktig trener, men i tillegg er han en flott person. På mange måter vil han fungere som en «reservepappa» for Rune, sier han. Hareide er også sikker på overgangen er til det positive for alle parter.

- Rune får en glitrende mulighet til å gjenerobre plassen på landslaget gjennom godt spill i Viking. Han er en profil, og etter min mening Norges største keepertalent. Vi får en matchvinner, sier han.

- Skal lære av hverandre
Erik Johannessen forteller at samarbeidet med Rune Almenning Jarstein allerede er startet.

- Vi har hatt en god prat og bestemt oss for å trene i morgen selv om de andre har fri. Nøkkelen blir å utfylle og lære av hverandre. Det er ikke bare de timene i uken hvor vi trener jeg er disponibel. Rune kan når som helst ta kontakt for en prat eller andre saker som skulle dukke opp, sier Johannessen.

Rune Almenning Jarstein har forpliktet seg til fire sesonger for de mørkeblå. Landslagskeeperen vil sammen med Arthur Kotenko og Aslak Falch utgjør keepertroppen i sesongen 2010.

Mest sannsynlig får han sin debut i første seriekamp mot Vålerenga på Ullevål den 15. mars.

Kampen ser du på TV 2 Zebra klokken 1900.

Rune Jarstein (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Rune Jarstein (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)