05_1255270708
05_1255270708

Denne Ferrarien koster mindre enn du tror

Ferrari til Passat-pris? Joda, det er mulig. Denne selges i Stavanger.

Det er forholdsvis mange Broom-lesere som har en guttedrøm om en gang å eie en Ferrari. Problemet er at de koster en liten villa i innkjøp - hvis du ikke kjøper brukt da.

Her har vi en Ferrari til 335.000 kroner, og guttedrømmen kommer plutselig litt nærmere.

Min første Ferrari

05_-219157235
05_-219157235

- Dette er min første, og det var en guttedrøm, forteller selger Eirik Arnestad (42) fra Stavanger på spørsmålet om hvorfor han ble Ferrari-eier.

Ferrarien Arnestad skal selge er en Mondial 3,4 T. Dette er ikke den mest ettertraktede av alle Ferrarier, og derfor kan man finne et eksemplar til en overkommelig sum. Men om bilen ser litt uskyldig ut, og får et "familie-stempel" med tanke på at det er en 2+2, så kan fasaden lure deg.

Ekstrem kjøremaskin

Bilen har en 3,4-liters V8, og er Ferraris første med kombinasjonen langsmontert V8/tverrstilt girkasse. I tillegg deler den en del chassiskomponenter med både Ferrari 348 og 355.

- Det er en ekstrem kjøremaskin, forteller Eirik.

- Jeg er en bilgal mann, og har hatt ni sportsbiler tidligere, de fleste italienske. Nå var det på tide med en Ferrari.

- Jeg har hatt denne bilen i fem år, og lurt på å selge den før, men ombestemt meg. Det er kjøreopplevelsen som kommer til å sitte igjen som det største minnet.

Untitled-2
Untitled-2

Se hele annonsen her!

Problemer som forventet

- Når det gjelder problemer og skruing har det vært som forventet. Bilen er jo 20 år gammel. Jeg skrur selv, og slipper billigere unna enn om jeg skulle satt bilen på et merkeverksted. Men uansett er det ganske dyre deler.

Italienske sportsbiler, og spesielt Ferrari, har rykte på seg for å være dyre i drift. Eirik forteller at han ikke har blitt negativt overrasket, men i svaret hans ligger det allikevel en undertone om at det er litt vedlikehold på en slik bil - og at man må tenke på det ved innkjøp. Klinker du til med et billån som akkurat dekker summen, uten å ha en liten økonomisk buffer i tillegg - så er dette kanskje ikke bilen for deg.

Superbilen du har råd til - les mer her

Din tur!

- Nå har jeg hatt bilen i fem år, som er det lengste jeg noen gang har hatt en entusiastbil, så det er på tide å finne en ny drømmebil. Den neste bilen blir en Porsche. Kanskje en 911.

Eirik gjorde det mange av oss drømmer om, nemlig å realisere Ferraridrømmen og han angrer ikke.

- Ferrarien har innfridd forventningene. Det er en kjøremaskin utover det vanlige!

Nå er det din tur!

Les om verdens 10 raskeste biler her!

05_-1634016715
05_-1634016715